Un control al Curtii de Conturi la Primaria Poiana Teiului, care se lasa un pic asteptat, a bagat spaima in primarita PSD, Ana Ancuta. Surse din primaria comunei spun ca de aproape o saptamana, primarita face zilnic naveta dus-intors la Piatra- Neamt, neglijand total treburile primariei, pentru care este platita cu o suma destul de frumușică dupa ultima marire de salariu. La fiecare cursa de Piatra- Neamt cu Duster-ul primariei, Ana Ancuta este insotita de contabila primariei, iar sursele noastre spun ambele pleaca la drum cam îmbufnate si se întorc destul de înspaimantate. Un motiv pentru care cele doua bugetare merg zilnic la Piatra- Neamt, ar fi un control al Curtii de Conturi la Primaria Poiana Teiului, pe care cineva ar vrea sa-l opreasca sau macar sa-l mai întârzie. Motivele sunt foarte multe, iar primarita cu contabila cu tot, are toate motivele din lume sa stea cu frica în sân, pentru ca asa cum tvmneamt.ro a mai relatat, primaria Poiana Teiului este un fel de SRL al Anei Ancuta.

Si Curtea de Conturi are toate motivele din lume sa descinda la Poiana Teiului, pentru ca ilegalitatile in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici au fost semnalate de viceprimarul Paul Enache in urma cu mai bine de un an. Pe 6 martie 2018, Paul Enache a trimis o sesizare catre Curtea de Conturi a Romaniei, semnata si de alti 6 consilieri locali in care se semnaleaza grave ilegalitati. Este vorba despre cheltuieli nejustificate, reprezentand salarii. De exemplu, in luna iunie 2017, o persoana care NU era angajata in primarie a incasat o leafa de peste 10.000 de lei. Se mai arata in sesizare, ca in acelasi an, Primaria Poiana Teiului ar fi platit din dispozitia primaritei, mari sume de bani catre diverse firme, plati pentru care nu exista documente justificative, iar lista poate continua. Evident, sesizarea a ajuns la Curtea de Conturi cu tot cu documente doveditoare.

Pe 12 martie 2018, intr-o alta sesizare adresata Curtii de Conturi, semnata de viceprimarul Paul Enache si de 4 consilieri locali, se semnaleaza vanzari ilegale de lemn din padurea primariei, prin metode demne de ”Mafia lemnului”, in spatele carora ar fi stat tot primarita Ana Ancuta. Aceasta a organizat licitatii si a stabilit preturi de vanzare pentru materialul lemnos cu de la sine putere, fara sa aiba o Hotarare de Consiliu Local, asa cum prevede legea. In aceeasi sesizare se cere inspectorilor Curtii de Conturi sa verifice achizitii de multe miliarde de lei, facute tot la dispozitia primaritei, aceasta refuzand sa prezinte consilierilor locali documente privind procedurile de achizitie, sau documente care sa arate daca nu cumva achizitiile au fost fictive.

 

Asadar, la cat de lungi sunt listele cu neregulile semnalate Curtii de Conturi, primarita si contabila de la Poiana Teiului ar trebuie sa-si faca mutatie la Piatra- Neamt, ca sa prinda deschis la prima ora la Prefectura si la CJ Neamt, de unde cineva spera ca s-ar putea interveni pentru ca actiunea de control sa fie ceva mai prietenoasa sau macar intarziata. Spaima e cu atat mai mare, cu cat controlul ar trebui sa fie condus de o functionara cu care nu prea se poate discuta in termeni amicali, dar se spera macar sa fie schimbata cu altcineva, lucru care stim ca s-a mai mai intamplat in cazul unui control la CJ Neamt.

Ca o mica observatie, in perioada in care s-ar fi desfasurat actiunile presupus ilegale, fiul primaritei, la acea vreme student, devenea fericitul proprietar al unui autoturism marca Mercedes, nou nouț, in valoare de cateva zeci de mii de euro.

De altfel, de cand a inceput sa dezvaluie jaful din primarie si sa se opuna practicilor ilegale, viceprimarul Paul Enache a devenit tinta razbunarilor din partea primaritei Ana Ancuta. I s-au retras atributiile in mai multe randuri, i s-au inventat mai multe reclamatii, si mai nou, prin intermediul unui proprietar de site care-și zice ”ziar”, din Piatra- Neamt, i se fabrica in mod constant articole de tip fakenews (platite la negru) denigratoare si fara suport real, aproape zilnic, in speranta ca ar putea fi intimidat si i s-ar inchide gura.

In urma mai multor dezvaluiri ale viceprimarului si ale consilierilor locali, pe numele primaritei au fost deschise cateva anchete, insa dosarele zac uitate prin Parchete sau pe la IPJ Neamt. Revenim.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cat de jos a ajuns femeia asta de s-a combinat cu santajistii de Iosub si Harabagiu care ii ataca adversarii in mizeriile lor de siteuri, ZIARPIATRANEAMT si ANONYMOUS?
    Niste santajisti ordinari. Unul a facut si puscarie pentru asta iar celalalt e cunoscut ca un cal breaz, nu il mai inghit nici primarii PSD peste care s-a dus cu japca, carora le scrie niste textulete penibile, de tip Scanteia, cu ode si elogii care provoaca greata.
    Cei doi sunt un fel de Lolek si Bolek ai judetului Neamt. Harabagiu este cel care a facut acea mizerie cu Simona Halep iar Iosub este cel mai trist pupincurist posibil, sfatuitorul de taina al familiei Soroceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.