ACTUALIZARE STIRE: Din judetul Neamt au plecat spre Bucuresti in jurul orei 11:00, 140 de militari ISU cu 14 autospeciale si trei autobuze de la societati comerciale de transport. Spre Iasi nu au fost directionate forte ISU din Neamt, ci din alte judete.
Mega exercitiul despre care se vorbea pe surse a inceput. S-a dat alarma in unitatile ISU din toata tara. Este vorba de testarea vitezei de reactie si a capacitatii de mobilizare a echipelor de interventie, in cazul producerii unui cutremur devastator.
Scenariul prevede ca militarii ISU din localitatile care nu au fost afectate de cutremur, sa se indrepte spre locurile unde cutremurul a avut produs dezastre, in cazul de fata, conform scenariului Bucuresti si Iasi.
La ora redactarii, pompierii din Neamt se indreapta cel mai probabil spre Iasi.
Ionut CORFU
COMUNICAT
Nr.408din 01 noiembrie2016
Exercițiu de alarmare pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență.
În urmă cu câteva minute, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.
Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.
Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.
În acest moment este în desfășurare faza de evaluare a pagubelor.
De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.
Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.
Pe parcursul desfășurării exercițiului vor fi făcute comunicări publice de către DSU al MAI.
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE