PNL-istii din Piatra- Neamt, o tin ca gaia mațu` de vreo cateva luni sa puna pe chituci Parking. Este vorba de consilierii locali PNL Piatra- Neamt, care intr-un avant demn de sloganul comunist ”Proletari din toate tarile uniti-va!” vor cu orice pret sa dispara societatea rspectiva.

Daca au vazut cu nu o pot desfiinta, mai nou, vin cu o noua strategie, si anume de a reduce preturile pentru parcarile de resedinta, administrate de Parking.

De la bun inceput ne-am pozitionat contra desfiintarii societatii respective, chiar daca suntem de acord ca acolo se petrec lucruri grave, iar despre unele chiar am si scris.

Dar de aici si pana la a desfiinta o societate comerciala, este cale lunga, iar demersul respectiv in opinia noastra nu are de a face decat cu razbunari politice ieftine si este de neconceput ca ambitiile unor oameni care ocupa vremelnic diverse functii prin partide si institutii, sa duca la distrugerea unor bunuri pana la urma.

Pentru Parking se pot gasi solutii, cum i-ar placea edilului sef sa spuna, iar desfiintarea ar trebui sa fie masura extrema, atunci cand s-au epuizat toate variantele.

De ce sa desfiintezi o societate care este deja structurata, functioneaza si asigura locuri  de parcare pentru toata lumea intr-un mod civilizat. Sau… ”ilustrii” alesi PNL-isti vor sa ne vada ca obtinem un loc de parcare cu ranga?

Dupa cum spuneam, vazand ca e prea groasa cu desfiintarea, PNL- istii s-au gandit sa apeleze la o diversiune gen PDL si sa ceara in Consiliul Local reducerea drastica a preturilor pe locurile de parcare (foto), care nu va duce la altceva, decat sa bage Parking in faliment, adica sa-si atinga scopul si societatea sa dispara. Nicio firma din lumea asta nu rezista daca ii reduci incasarile brusc, cu peste 50%.

Nu ar fi deloc rau sa se reduca preturile pana la urma, dar cum de s-au gandit ei ca pentru persoanele fizice reducerea sa fie de 40 de lei, iar pentru persoanele juridice, adica pentru firme, reducerea sa fie la jumatate, rspectiv de 172 de lei.

Pai de aia… pentru ca PNL-istii, ca niste baieti autentici de dreapta, au si firme. Si un aprig sustinator al masurii este un consilier local care are firma (foto-jos), si e o firma destul de mare. Si ca el sunt multi, iar cum pentru orice firma o economie de 170 de lei nu e de ici de colo, de ce sa nu o si faca daca tot au painea si cutitul in mana. Si daca din asta mai iese si un faliment, cu ata mai bine. Dupa, au ei grija sa faca un serviciu in cadrul primariei care sa se ocupe cu parcarile de resedinta si sa o controleze ei cum stiu mai bine.

Si asta nu e tot. Pe surse, urmeaza la rand si firma care controleaza parcarile cu plata orara, pe sistemul ”ori suntem smecheri ori nu mai suntem”.

 

Deci pana la urma, daca presupunem ca reducerea tarifelor nu va duce la falimentul Parking, cine are de castigat cel mai mult? Baietii cu firme desigur. Deh… masuri de dreapta. Dar de ce sa nu se reduca la jumatate pretul pentru persoanele fizice, iar pentru firme sa ramana la fel, daca tot lupta ei pentru cetatenii amarati si vor sa ”stopeze abuzurile”.

Asa ca PNL-istii, dupa ultima gaselnita, au invadat retelele de socializare cu cu ceea ce le-a debitat lor cutia craniana, postarile respective fiind sponsorizate desigur, ca oamenii isi permit, si pe deasupra, tot e campanie electorala si poate, poate mai cred in baliverne cativa alegatori.

In mintea lor, ei ”lupta cu jaful banului public”, dar nu am auzit sa sesizeze macar unul dintre ei vreo institutie competenta in astfel de cazuri.

In orasul asta in care economia si infrastructura sunt la cel mai jos nivel, PNL-istii lupta cu Parking si daca tot nu construiesc nimic, vin cu initiative ca sa distruga ceea ce este deja construit, pentru ca asa le dicteaza lor interesele de partid si de grup. Este posibil ca unii dintre ei chiar sa creada ca asa e bine si sa faca asta din pura convingere, fara sa-si dea seama ca sunt manipulati de altii pe care-i duce mintea un pic mai mult.

Cine stie, poate asta inseamna ”Piatra- Neamt 2020” si desfiintarea Parking era trecuta undeva scris mic de tot, ca in contractele de la banci.

Totusi, ca sa fim corecti pana la capat, trebuie sa spunem ca cei de la PNL tot au contruit ceva. Prima lor grija dupa alegeri, a fost sa faca o trecere de pietoni ultraparasuprainaltata.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Domnule ai contract de publicitate sau ai avut ori urmeaza sa ai cu Parking? De asta plângi tu asa de tare pe umerii celor ca Amedeo si PMP? Sau nu ai luat bani în campanie de la penelisti si esti nitel supărat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.