Posesorii de masini care platesc roviniete, trebuie sa stie ca banii lor nu sunt tinuti la pusculita. CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), prin DRDP Iasi (Directia Regionala de Drumuri si Poduri), investeste miliardele de euro incasate anual de la șoferi și de la firmele de transport, in intretinerea drumurilor. Nu va ganditi ca se fac sosele noi, sau se modernizeaza cele deja existente, ori ca se reabiliteaza sutele de poduri din judetul Neamt care sunt vai de mama lor. Nici pe departe. Banii se investesc… in vopsea.

Astazi in jurul orei 14, in apropiere de Almas, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Targu Neamt, se vopseau de zor niste table gaurite de rugină, care tin loc de parapeti de protectie. Pentru asta era nevoie de 2 muncitori, unul cu un pistol de vopsit, celalalt cu o pensula, de o autoutilitara si de un sofer platit ca sa stea toata ziua la umbra, pana termina muncitorii de spoit tablele ruginite.

Partea cea mai dureroasa, si dovada maximei nesimtiri a celor care incaseaza banii din roviniete, este ca spoiala se face exact langa un pod in prag de prabusire, in care nimeni nu a mai bagat niciun leu, de peste 15 ani. Iata cum arata podul langa care DRDP Iasi s-a gandit sa investeasca banii din roviniete, in vopsea.

Langa acelasi pod, in urma cu trei saptamani, erau amplasate camere pentru depistarea soferilor care nu si-au platit rovinieta (Vezi AICICulmea nesimțirii: Camere pentru rovinietă, lângă un pod în ruină)

Si asta nu e tot. Anul trecut, balustradele aceluiasi pod aflat in pragul colapsului, au fost si ele vopsite.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.