Europarlamentarul PNL, Dan Motreanu, anunță cu județul Neamț este inclus într-un program european prin care se urmărește atenuarea efectelor schimbărilor demografice și ale plecării populației mai tinere.
Zece regiuni din Uniunea Europeană, printre care și regiunea Nord-Vest din România, vor fi sprijiinte prin Mecanismul de stimulare a talentelor, pentru atenuarea efectelor schimbărilor demografice și ale plecării populației mai tinere. Am fost raportor din partea grupului PPE pentru Mecanismul de stimulare a talentelor, aprobat de Parlamentul European.
Selecția celor zece regiuni a fost efectuată de un comitet de experți ai Comisiei Europene. Experții au analizat provocările și nevoile fiecărei regiuni, precum și motivația regiunilor de a beneficia de sprijin.
Regiunile selectate vor beneficia de analize detaliate, de recomandări de politică și de planuri de acțiune adaptate pentru a aborda provocările lor demografice și teritoriale specifice. De asemenea, vor fi sprijinite prin consiliere din partea experților OCDE.
Sprijinul este acordat în cadrul pilonului 2 al Mecanismului de stimulare a talentelor. Plecarea populației mai tinere duce la o scădere a populației în vârstă de muncă, la un număr scăzut de absolvenți de studii universitare și de învățământ superior și la dificultăți în păstrarea talentelor.
În cadrul pilonului 1 al Mecanismului de stimulare a talentelor, zece regiuni aflate deja într-o „capcană a dezvoltării talentelor”, printre care și regiunea Vest din România, au fost selectate în luna noiembrie a anului trecut pentru a primi asistență tehnică drept ajutor pentru crearea de cadre concrete în scopul abordării impactului schimbărilor demografice”, transmite europarlamentarul PNL.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.