Fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA, el fiind citat pentru a fi audiat intr-un dosar privind contracte ale firmei de avocatura “Sova si asociatii” cu complexurile energetice Rovinari si Turceni.
DNA a precizat miercuri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de senatorul PSD Dan Sova, in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Totodata, DNA a inceput urmarirea penala si fata de Dumitru Cristea, la data faptelor director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), in sarcina caruia s-au retinut cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una in forma continuata.

DNA a precizat ca suma totala reprezentand folos necuvenit in favoarea SCA „Sova si Asociatii”, ca urmare a contractelor de asistenta juridica incheiate cu cele doua complexe energetice, Turceni si Rovinari, este estimata la aproximativ 3,5 milioane lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.