Daniel Chitoiu, deputat, fost ministru in Guvernul Ponta si candidat ALDE Neamt pentru un nou mandat in Camera Deputatilor, reitereaza principalele obiective ale ALDE pentru judetul Neamt, care au fost deja prinse in programul de guvernare ALDE, in care a fost introdus un capitol special pentru zona Moldovei, denumit PROMOLD.

Chitoiu a afirmat intr-un interviu pentru vestea.net, ca se afla in judetul Neamt pentru interesul nemtenilor: “Am venit la Neamț pentru a lucra în interesul nemțenilor, al celor pe care vreau să îi reprezint. Mi se pare normală prezența mea alături de nemțeni, deoarece așa am putut să le cunosc problemele și să le aflu necesitățile. Îi asigur pe nemțeni că voi rămâne alături de ei și voi lupta pentru ca necesitatile si nevoile lor să fie imbunatatite prin propunerile Legislative pe care le voi promova în Parlamentul si Guvernul  României.”

Chitoiu ramane la ideea conform careia, trebuie pusa in aplicare o strategie de reducere a decalajului economic din Moldova: ”Sunt domenii în care se puteau face mai multe pentru Neamț și pentru nemțeni, nu are rost să ne ascundem, dar aș vrea să atrag atenția asupra unui aspect: putem sta și analiza fiecare ce a făcut pentru Neamț și ce putea să facă, însă nu am face decât să ne abatem de la adevărata problemă, și anume ce putem face cu adevărat pentru nemțeni. Lucrurile din trecut putem să le îndreptăm cu măsuri concrete luate pentru un viitor prosper pentru nemțeni, iar asta poate fi realizat doar prin reducerea  decalajului economic, iar solutiile exista, le avem si le-am prins in programul nostru de guvernare, care are un capitol special dedicat Moldovei, pe care noi l-am denumit PROMOLD”

Chitoiu spune ca in aceasta campanie, ALDE a ales sa spuna lucrurilor pe nume si sa nu vina cu masuri populiste, doar de dragul de a atrage voturi. ”Printre obiectivele asumate de ALDE pentru județul nostru pentru perioada 2017 – 2020 este cuprins drumul expres Bacău- Piatra Neamț desi in master planul general de transport al Romaniei aprobat de Guvernul Ciolos, nu cu putin timp in urmă, prevede ca perioadă de implementare 2028-2031. Este un proiect pentru care mă voi lupta alături de colegii mei să îl prioritizăm la finantare in mandatul de parlamentar 2017- 2020. Cred că, dacă vor exista interesul și voința politica necesare, atunci putem vedea acest drum realizat pana in 2020”, a conchis Chitoiu.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.