PSD Neamț ripostează la comunicatul de presă transmis astăzi de PNL Neamț, prin care au acuzat-o pe Florentina Moise, șefa Inspectoratului Școlar, de răzbunări politice privind desființarea postului de inspector de istorie. Prin vocea președintelui PSD Daniel Harapa, PSD-iștii le transmit liberalilor că nu fac decât scandal și defăimări. Totodată, Harpa afirmă răspicat că ”nici eu, personal, și nici organizația pe care o conduc- PSD Neamț, nu avem vreo implicare în decizia luată de ISJ Neamț”.

Comunicat de presă- PSD Neamț: În calitate de președinte al Organizației locale PSD Târgu-Neamț și în calitate de primar al orașului de sub Cetatea Neamț, am avut o colaborare bună cu doamna inspector Elena Preda, care a fost demisă din funcție de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, condus de către colega noastră social-democrată, Florentina Moise.

Din păcate, domnii de la PNL Neamț s-au obișnuit greșit în propriul partid, dând ordine politice la șefii de instituții. Noi, la PSD, nu interferăm în afara cadrului legal cu nicio instituție condusă de colegi social- democrați. Noi nu încălcăm legea spunând unui șef de instituție pe cine să dea afară sau pe cine să angajeze. Chiar dacă, din punct de vedere politic, nu agreăm unele decizii. Cazul de față este unul elocvent și cea care a fost demisă, prof. drd. Elena Preda, poate confirma că am avut ani la rând o bună colaborare pe numeroase proiecte culturale și alte activități comune- totul, fără nicio condiționare politică.

De altfel, domnii de la PNL știu că au mințit cu nerușinare în comunicatul lor de presă și cunosc foarte bine realitatea.

Îi rugăm să o lase mai ușor cu circul ieftin, deoarece PNL este un partid care a dat țării, în decursul istoriei, oameni politici de mare valoare. E regretabil că a ajuns acum să fie reprezentat în unele organizații  de oameni care nu fac nimic, în afară de scandal și comunicate de presă calomniatoareCu respect, Daniel Vasilică Harpa, președinte PSD Neamț

Florentina Moise a transmis presei noi clarificări despre schimbările de la ISJ Neamț: NORMA DE INSPECTOR ȘCOLAR PENTRU DISCIPLINA ISTORIE EXISTĂ ȘI EU O SUSȚIN! Exact cum am spus, 0,5 norma de inspector școlar pentru disciplina Istorie există. Începând de astăzi a fost preluată de domnul profesor doctorand Emanuel Bălan, un cadru didactic care nu aparține politicului, nu a fost ,,confiscat de partide”, ci este un cadru didactic profesionist, implicat, cu disponibilitatea de a organiza examenele și concursurile naționale, așa cum sunt toți colegii mei din Inspectoratul Școlar Județean Neamț, alături de care formez o echipă închegată.

Vă asigur că singura politică a Inspectoratului Școlar Județean Neamț este EDUCAȚIA, având în centru ELEVUL, că voi respecta în continuare fiecare dascăl, coleg, elev și părinte, fiecare partener educațional.

Minciuna, ura și ținutul cu dinții de scaun nu sunt repere ale educației nemțene. Vă garantez că, atât timp cât voi fi inspector școlar general, voi fi un inspector al școlii, al tuturor elevilor și al profesorilor din județul Neamț, fără alte strategii politiceInspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Prof. Florentina LUCA-MOISE

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.