Fotul prefect Daniela Soroceanu are un mesaj cel putin jenant dupa ce a fost demisa din fruntea Prefecturii Neamt. Ea induce in eroare si lasa sa se inteleaga ca a renuntat din proprie initiativa la functie, fara sa precizeze ca de fapt a fost demisa de Guvernul PNL. Vorbeste despre sute de mesaje de multumire pe care nu le-a vazut nimeni si spune ca actualul guvern actioneaza impotriva nemtenilor. Se face ca uita de razbunarile politice pe care le-a declansat la ordin impotriva primarilor neagreati de PSD si declara ca nu are nici in clin nici maneca cu politica. ”Dragii mei, după sutele de mesaje de mulțumiri și încurajări, primite în ultimele zile, a venit rândul meu să spun “Vă mulțumesc!”.

De ce acum? Pentru că nu vreau și nici nu mă lasă conștiința să fiu reprezentantul unui Guvern ce acționează împotriva nemțenilor! Nu pot să reprezint interesele lor și să merg să conving lumea că măsurile de austeritate sunt bune, că e bine să aveți mai puține drepturi și mai multe obligații. Să vin să vă spun că e normal să fie luați bani de la educație și transporturi! Nu pot! Pentru că nu sunt a “lor”, ci a voastră, a tuturor nemțenilor cinstiți. Nu sunt a politicienilor, ci a oamenilor

Daniela Soroceanu mai vorbeste despre un proiect pentru tineri, pe care l-a folosit doar pentru poze si clipuri de propaganda, fara sa existe niste rezultate concrete in urma desfasurarii lui. ”Vă mulțumesc pentru încrederea dumneavoastră și pentru că mi-ați sesizat derapajele administrațiilor locale: fie că a fost vorba despre nerespectarea dreptului de proprietate sau despre restricționarea accesului la un concurs, la un ajutor financiar de urgență, fiind “uitat” de către vreun primar, sau că a fost vorba despre vreo ședință convocată “pe ascuns”, ori de vreo hotărâre nelegală luată de aleșii noștri locali. De aceea am oferit posibilitatea unei interacțiuni continue, prin intermediul rețelelor de socializare, unde multe din cele sesizate de cetățeni s-au adeverit și au fost sancționate. În semn de respect pentru proprietatea privată, am realizat “Portalul pentru căutarea dosarelor de fond funciar”, aplicație unicat în domeniu, realizată cu titlu gratuit de către specialiștii Instituția Prefectului Județul Neamț. Pentru dezvoltarea spiritului civic, am inițiat un proiect educațional-pilot pentru 200 de copii și tinerii “Implică-te: Fii puterea României!”. E nevoie de educație civică pentru o societate democratică. Este nevoie de conlucrare și de promovare a valorilor noastre, a patrimoniului și a tradițiilor, de permanentizarea schimburilor diplomatice începute prin vizita celor 24 de ambasadori în județul Neamț. E nevoie de abnegatie și de muncă în folosul comunității

Si bine-nteles, din mesajul jenibil nu puteau lipsi laudele la adresa lui Ionel Arsene (apolitice, desigur), alaturi de care Soroceanu ar fi initiat niste proiecte pe multi bani, desi prefectul nu are niciun fel de atributie in acest sens. ”Cele 11 proiecte pe care le-am inițiat și semnat alături de dl. președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, au adus peste 331 miliarde de lei pentru nemțeni, pentru dezvoltare, pentru Prevenție la calamități și ajutoare de urgență la inundații.
Ce am învățat din toate acestea?

Schimbarea chiar se poate întâmpla atunci când oamenii de rând, nemțenii, de toate vârstele, se implică și vin să ceară ceea ce merită. Când realizăm că doar uniți, suntem o forță!

De aceea, atunci când politicienii și politica vă vor dezamăgi, apelați la mine! Atunci când instituțiile statului vă vor dezavantaja, apelați la mine! Atunci când copiii dumneavoastră vor avea nevoie de ajutor, apelați la mine!
Eu voi fi în slujba voastră, ca Secretar General al Județului, la Consiliul Județean Neamț, ocupându-mă de ce știu mai bine să fac: LEGALITATE.

Pentru că, așa cum am învățat cu toții “slujind oamenilor, slujim lui Dumnezeu!”. Pentru că voi, nemțenii cu suflet bun și muncitori ați fost cei care m-ați inspirat, m-ați făcut să merg mai departe, indiferent de obstacole, piedici sau răutăți. M-ați determinat să fiu un prefect mai bun, un om mai bun! Munca mea o încredințez vouă, nemțenilor a căror poveste nu este încă scrisă sau terminată”, isi incheie mesajul Daniela Soroceanu.

In caz ca a uitat cum e cu ”legalitatea”, îi aducem noi aminte ca nici pana astazi nu a explicat de ce a folosit masina prefecturii in interes de familie, de ce nu plateste din propriul buzunar despagubirile catre Laurentiu Dulama pe care l-a demis abuziv, cum a angajat la prefectura un fost condamnat pentru santaj, de ce si-a trimis oamenii sa faca zeci de controale abuzive la anumiti primari, de ce permitea șoferului sa faca presiuni vecine cu șantajul la adresa primarilor, de ce si-a angajat rudele in prefectura, etc.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.