Celebra prefecta de Neamt, Daniela Soroceanu a dezvoltat brusc o pasiune pentru orasul Roznov. Mai nou, ea pare sa nu mai poata face poze si clipuri video infantile, de grija primarului de Roznov, Ionel Ciubotaru.

Altfel, cum s-ar putea explica faptul ca in doar doua saptamani, Soroceanu a fost la doua sedinte de CL Roznov, iar intre cele doua vizite a trimis si un control tot la primaria Roznov, pentru ”verificarea legalitatii actelor” cum ii place ei sa spuna. Asta, in timp ce in judet sunt sute poate chiar mii de hotarari ilegale si primari care au confiscat primariile cu comune cu tot, devalizandu-le bugetele. De exemplu, la o primarie de pe Valea Muntelui unde curgeau ilegalitatile, a fost un control de la Prefectura in luna martie 2018. Nici pana astazi nu s-a emis un raport cu rezultatele controlului, iar zecile de sesizari au ramas fara raspuns. Desigur ca asta nu are niciun fel de legatura cu culoarea politica a primarului PSD, pentru ca prefectul este apolitic.

Ultima vizita a prefecturesei Soroceanu la Roznov a fost ieri, 14 februarie cand trebuia sa aiba loc o sedinta de CL extraordinara. S-a dat in stamba ca de obicei si a fluturat niste hartii in fata primarului si a asistentei compusa din sustinatori fideli PSD, apoi l-a atacat pe primar pe contul ei de facebook (boala grea asta cu facebook-ul) facand afirmatii tendentioase si fara acoperire in realitate, fapt fara precedent pentru un prefect in judetul Neamt. Daniela Soroceanu spune ca ”primarul nu stie ce documentatie trebuie sa pregateasca pentru o sedinta de CL”. Numai ca reprezentanta Vioricăi Dăncilă in teritoriu bate campii grav de tot, pentru ca primarul nu are nicio treaba cu sedintele de CL. El doar le convoaca si atat. Nu este obligat nici macar sa asiste la sedinte. De restul se ocupa aparatul de specialitate, mai exact, secretarul si juristul primariei. Daca ei gresesc, nu are cum sa fie in niciun caz vina primarului. Dar cum prefecta are trasata sarcina de partid pentru șicanarea lui Ionel Ciubotaru, nu mai conteaza mijloacele prin care se duce lupta contra lui.

Cum atitudinea prefecturesei incepe sa semene tot mai mult cu una abuziva cu accente de Gestapo, am cerut primarului Ionel Ciubotaru lamuriri asupra situatiei de la Roznov (am fi cerut si de la Prefectura, dar acolo TvmNeamt are interzis, cititorii nostri nefiind asa de importanti pentru prefecta Soroceanu). Pentru ca se observa o grija deosebita cu un debut brusc a prefectului judetului Neamt pentru orasul Roznov, l-am intrebat pe Ionel Ciubotaru, de cand se intampla asta?

Am observat si eu asta imediat dupa ce fostul premier Victor Ponta a vizitat judetul Neamt si prima localitate vizitata a fost Roznov. De atunci a inceput ceea ce pot numi o șicanare continua din partea Prefecturii. Eu nu am nimic impotriva sa se verifice orice document din primarie, dar de exemplu ieri, nu s-a mai putut tine sedinta extraordinara in care trebuia sa se aprobe un act aditional la contractul pe care primaria il are cu o firma pentru continuarea investitiei la reteaua de distributie a gazelor in orasul Roznov. Este un proiect inceput din 2010, iar primaria a devenit parte in contract abia anul trecut in noiembrie, dupa ce contractul a trecut pe la doua ministere. Cineva vrea cu tot dinadinsul sa tina pe loc investitiile in Roznov, iar ieri a fost una dintre tentative, dar voi convoca o noua sedinta saptamana viitoare. Intr-adevar, consilierii locali nu au avut proiectul pe masa din cauza unei erori a secretarei de care eu nu sunt raspunzator, insa studiasera documentele cu o zi inainte si stiau despre ce e vorba, dar ieri au uitat brusc ca vazusera proiectul de hotarare, prin urmare, sedinta nu a mai avut loc. Apoi m-am trezit ca sunt acuzat de prefect ca nu cunosc legea si nu stiu sa organizeze sedintele de Consiliu Local, cand in realitate, singura obligatie a primarului este sa convoace sedinta. De restul se ocupa aparatul de specialitate. Vreau sa mai spun ca la sedinta de pe 30 ianuarie doamna prefect a fost asteptata cu drag de consilierii PSD, cu imbratisari si pupaturi pe obraz, inclusiv din partea viceprimarului care este si presedintele interimar al PSD Roznov, in conditiile in care prefectul este apolitic”, a declarat pentru TvmNeamt, Ionel Ciubotaru.

Trebuie amintit ca la sfarsitul anului trecut, fiica lui Ionel Ciubotaru, Madalina Ciubotaru a demisionat din CJ Neamt si din PSD, lucru care a deranjat conducerea partidului. Nu a durat mult si prefecta Soroceanu s-a mutat la Roznov cu arme si bagaje, ca doar asa procedeaza un prefect apolitic.

Totul a culminat cu aceste descinderi ale prefectei Soroceanu si cu o atitudine de secretar de CC al PCR de pe vremurile de trista amintire. Un episod de acest gen a avut loc la Roznov pe 13 februarie, cand doi angajati ai prefecturii au fost trimisi in control la primarie. Fara sa informeze primarul si fara sa prezinte un ordin de serviciu, subordonatii prefectei Soroceanu au intrat prin birouri cerand diverse documente, chiar si facturi, depasindu-si cu mult atributiile. Unul dintre dosarele verificate a fost cel al concursului prin care Madalina Ciubotaru (fiica primarului) a obtinut un post la caminul de batrani din Roznov.

Foarte curios este faptul ca acest control a fost dispus in urma unei sesizari anonime practica ce incepe sa devina tot mai des folosita in judetul Neamt, inclusiv impotriva jurnalistilor. Numai ca anonima este copy paste dupa o sesizare semnata de consilierii PSD Roznov si trimisa primarului prin corespondenta chiar inainte de control. Cineva a uitat ca anonima fusese la un moment dat asumata, deconspirandu-se astfel planul urzit impotriva lui Ionel Ciubotaru. Ramane de vazut totusi, daca Prefectura a dat curs unei anonime, cui va transmite raspunsul cu rezultatele controlului.

Odata cu sicanele din partea prefectului, pe o pagina de facebook au inceput sa curga acuzatii tendentioase la adresa primarului Ciubotaru, formulate intr-un limbaj agresiv si jignitor, fiindu-i atacata chiar si familia. Ionel Ciubotaru crede ca aparitia unor astfel de denigrari in spatiul public odata cu presiunile din partea Prefecturii, nu este deloc intamplatoare. ”Cel care face aceste atacuri la adresa mea si a familiei mele, a venit la mine in urma cu peste un an si m-a rugat sa-l numesc director interimar la Caminul de Batrani. I-am spus ca in momentul in care se va scoate postul la concurs, oricine se poate inscrie pentru a ocupa functia de director. Mi-a spus ca are sustinere din partea unor persoane cu functii importante, insa i-am explicat ca totul trebuie facut legal si daca are pregatirea necesara, poate participa la concursul care urma sa se desfasoare nu peste mult timp. Asa se explica atacurile lui la mine si la familie. Tin totusi sa-i reamintesc acestui domn, ca pe vremea cand era jurnalist m-a invitat la o emisiune pe care o modera la un post local de televiziune si in care spunea ca Ionel Ciubotaru este un primar destoinic”, a mai precizat primarul orasului Roznov.

Pentru continuarea proiectului retelei de gaz metan in Roznov, Ionel Ciubotaru a spus ca va convoca o alta sedinta extraordinara, cel mai probabil vinerea viitoare. Vom si noi prezenti la Roznov si speram sa vina si de data asta prefecta Daniela Soroceanu, pentru ca daca tot fuge de presa nealiniata politic, vrem sa profitam de ocazie si sa o intrebam in fata camerei de luat vederi, multe, multe lucruri interesante pentru nemteni. Vom reveni.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.