Miercuri au debutat, la Biblioteca Judeteana, Zilele „Daniil Sandu Tudor”, editia a VI-a, manifestare organizata de Biblioteca Judeteana “G. T. Kirileanu”, in colaborare cu Manastirea Neamt – Schitul Carbuna si Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Neamt.
Manifestarea nu are loc intamplator la Piatra-Neamt, Daniil Sandu Tudor fiind legat, direct sau indirect, de judetul nostru. Intr-una din etapele vietii sale, el a fost ascuns de parintele Cleopa Ilie la Neamt, dupa care a plecat pe Rarau. De asemenea, unul din ucenicii sai, parintele Elefterie Paduraru, este astazi egumenul schitului Carbuna.
Personalitatea lui Daniil Sandu Tudor a fost evocata printr-o sesiune de comunicari despre viata si opera sa, intitulata “Daniil Sandu Tudor si Rugul Aprins in documente si marturii”.
Au sustinut prelegeri scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judetene “G. T. Kirileanu”, prof. George Enache de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, teologul Ioana – Zoia Ursu, doctorand in istorie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, istoricul si publicistul Adrian Nicolae Petcu, cercetator CNSAS, teologul Dragos Ursu, doctorand in istorie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, prof. de istoria religiilor, Marius Vasileanu din Bucuresti, ieromonahul Elefterie Paduraru de la Schitul Carbuna – Manastirea Neamt, prof. Emanuel Balan de la Colegiul National “Stefan cel Mare” din Targu Neamt, si prof. Adrian G. Romila de la Liceul de Arte “Victor Brauner” Piatra-Neamt.
Moderatori au fost Marius Vasileanu si Adrian Alui Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.