Darcons SRL, firma care a reabilitat podul prăbușit la Luțca, a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții: ”Ne-au controlat și nu au găsit nimic”

Potrivit fanatik.ro, Societatea care a executat lucrările de reabilitare a podului prăbușit din Neamț refuză să plătească amenda primită de la Inspectoratul de Stat în Construcții, după prăbușirea podului pentru care infractorul PSD Ionel Arsene a garantat că va rezista cel puțin 50 de ani.

Reprezentanții societății care a realizat lucrări de reabilitare la podul prăbușit de la Luțca susțin că Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat mai multe controale, atât în etapa execuției, cât și ulterior, și nu a găsit nicio problemă.

Reprezentanții Darcons acuză ISC că nu a sesizat nereguli, deși a controlat lucrările de mai multe ori.

”În temeiul disp. art. 293, 297 şi 298 Cod procedură civilă solicită ca instanţa să facă adresă către intimat să ne comunice înscrisurile menţionate la pct. 2.1 din nota de probe, în dovedirea faptului că în cursul execuţiei acestor lucrări, potrivit planului de măsuri aprobat de ISC , ar fi trebuit să fie 14 controale pe plan de execuţie, care s-au efectuat, însă în plus,  faţă de acestea, au mai fost trei controale inopinate, dispuse din oficiu de către ISC, în diverse alte momente de execuţie.

Importanţa depunerii acestor înscrisuri, este pentru a dovedi instanţei că, intimatul ca organ de control, pe fazele de inopinate, la care a efectuat aceste controale, nu a sesizat nereguli de execuţie şi nu a dispus măsuri faţă de societatea executantă, care să fi determinat concluzia anumitor nereguli de execuţie”, se arată în cererea de chemare în judecată… continuarea AICI

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Proiectantul, executantul, organele care au autorizat reparatia si inspectorii in constructii sunt raspunzatori de prabusirea podului, iar cei enumerati fac parte din partidelecare conduc. Trebuie o expertiza tehnica pe tot palierul Ș proiect, executant si responsabilitati. Expertii trebuie sa fie independenti ca daca sunt afiliati partidelor asa va fi si expertiza ca si podul. Deci cauza este politica care s-a bagat in tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.