Direcția de Asistență Socială- Piatra Neamț (DAS), a transmis detalii despre cazul copiilor al căror tată amenința că îi omoară dacă ajung în grija statului, fiind nevoie de intervenția mascaților. Cei doi copii erau în atenția DAS de peste doi ani de zile, iar scandalul a izbucnit după ce specialiștii DAS care monitorizau situația lor, l-au găsit pe bărbat în stare de ebrietate, consumând alcool în prezența minorilor, alături de un alt bărbat. ”Cazul minorilor se află în atenția Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț din luna septembrie a anului 2021 atunci când tatăl acestora a făcut demersul de transfer al alocației de stat pentru copii de pe mamă. Din informațiile oferite de tată, aceasta a părăsit domiciliul și nu se cunosc date despre locația unde s-ar afla. În tot acest timp s-au efectuat sesiuni de informare și consiliere privind beneficiile și serviciile de asistență socială de care pot beneficia copiii, iar tatăl a refuzat,inițial, orice sprijin.

Specialiștii compartimentului protecția copilului, efectuând mai multe vizite de monitorizare la domiciul, acesta a acceptat înscrierea fetiței în unul din centrele de zi aflate în subordinea instituției. Începând cu data de 25 februarie 2022 până în prezent, fetița beneficiază de servicii socio-educaționale în cadrul Centrului de Zi pentru Preșcolari Castani.

Marți, 13 februarie 2024, în urma deplasării în teren a doi specialiști ai Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț pentru a efectua monitorizarea periodică a situației celor doi copii minori, s-a constat faptul că aceștia se aflau în locuință sub supravegherea tatălui și a unui amic al acestuia, ambii fiind în stare avansată de ebrietate.

Întrucât tatăl copiilor a manifestat un comportament agresiv, colegii noștri au fost nevoiți să apeleze la sprijinul Poliției Locale a municipiului Piatra-Neamț pentru a putea purta un dialog cu acesta.  Totodată, au fost anunțați și reprezentanții Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Neamț cu privire la situația de risc iminent în care se aflau minorii, cu propunere de plasament în regim de urgență. 

Serviciul de urgență 112 a fost sesizat de către reprezentanții DGASPC  Neamț, care au solicitat sprijinul organelor abilitate de urgență, iar la adresă s-au prezentat un echipaj al Poliției municipale, al Jandarmeriei și o ambulanță. Din informațiile deținute în prezent, tatăl copiilor se află sub supraveghere medicală, fiind internat la secția Psihiatrie.

Deoarece echipa mobilă care se ocupă cu preluarea minorilor în astfel de situații, soluționa un caz asemănător pe raza județului Neamț, în baza colaborării interinstituționale, sub îndrumarea colegilor de la DGASPC Neamț și cu acordul copiilor, colegii noștri i-au însoțit pe micuți la Centrul „Elena Doamna”, în vederea securizării lor” se arată într-un comunicat DAS.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.