Anunț privind perioada de depunere a cererilor pentru acordarea sumelor forfetare pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina

Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț: Perioada de depunere a cererilor pentru acordarea sumelor forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi cazare pentru beneficiarii protecţiei temporare provenind din zona de conflict din Ucraina a fost prelungită până la 30 iunie 2024.

Astfel, prin aplicarea prevederilor OUG nr. 27/ 2024, în perioada 1- 5 aprilie, cetățenii ucraineni atât  familiile, cât şi persoanele singure beneficiare ale Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului, sunt așteptate să depună cererea și documentele necesare.

Cererile se depun de către reprezentantul familiei sau, după caz, de persoana singură majoră cu domiciliul declarat pe raza municipiului Piatra-Neamț, la sediul Direcției de Asistență Socială – Biroul Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr. 5, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00.

Pentru informații suplimentare, condiții de acordare și modelul cererii privind acordarea sumelor, le găsiți accesând următorul link https://bit.ly/mecanismsprijinrefugiati.

Odată cu introducerea noului mecanism de acordare a sumlor  forfetare pentru cetățenii străini și apatrizi, din Ucraina au fost înregistrate 273 de cereri aprobate, iar 5 cereri au fost respinse întrucât nu se îndeplineau condițiile prevăzute de lege.

I.C.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.