Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, anunta ca Guvernul a alocat bani pentru plata restantelor salariale castigate de cadrele didactice in instanta, dupa ce salariile le-au fost taiate in timpul guvernarilor PDL. Arsene declara ca ”Se repară astfel, o nedreptate a guvernărilor anterioare”.

Guvernul PSD va achita integral cadrelor didactice sumele de bani câștigate în instanță reparînd astfel o nedreptate făcută dascălilor de guvenările anterioare.
În conturile Ministerului Educației s-a transferat de la buget suma de 710 milioane de lei, bani cu care vor fi plătite atât restanțele aferente hotărârilor judecătorești cît și pe cele scadente în 2019.
Totodata, Universitățile de stat au primit sume importante pentru plata, până la data de 25 aprilie, a restanțelor.
Astfel, S-au alocat 88 de milioane de lei pentru punerea în excutare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale, 5 milioane pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești, 227 de milioane de lei pentru punerea în applicare a legii 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalșului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.
Prin aceste aceste măsuri guvernarea PSD rezolvă o problemă mai veche, aceea a retribuirii dascălilor, făcînd dovada voinței sale politice dar și a performanței sale guvernamentale care generează resurse financiare suficiente, inclusive pentru astfel de nevoi.
Cadrele didactice își vor primi banii în preajma sărbătorilor de Paște.

“Lecție de bună guvernare și dovadă de respect pentru profesori: Guvernul PSD va achita integral cadrelor didactice sumele de bani câștigate în instanță.

Se repară astfel o nedreptate a guvernărilor anterioare.

În conturile Ministerului Educației s-a transferat de la buget suma de 710 milioane de lei, pentru a fi plătite restanțele aferente hotărârilor judecătorești.

Universitățile de stat au primit de asemenea bani pentru plata, până la data de 25 aprilie, a restanțelor.

Partidul Social Democrat respectă Programul de guvernare și își îndeplinește obiectivele, indiferent de atacurile și blocajele unora sau altora.
Plata restanțelor către profesori nu e nici “campanie”, nici slogan de politician. E un fapt ce nu poate fi contestat. Sunt bani care intră în conturi. E o promisiune respectată!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.