O decizie cel putin aberanta, a fost anuntata astazi de Prefectura Neamt. Mastile vor deveni obligatorii in anumite locuri publice in aer liber, si in judetul Neamt. Acestea vor fi obligatorii inclusiv pentru copiii cu varste incepand de la 5 ani. Decizia a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (organism din subordinea Prefecturii) si intra vigoare de pe 5 august. In ultimele 20 de zile, in judetul Neamt au fost depistate in medie 15 noi cazuri de infectari coronavirus pe zi, cu mult mai putin decat in perioada starii de urgenta, cand nu a fost impusa o astfel de masura. Decizia a fost comunicata presei fara sa aiba in spate alte explicatii, cum ar fi niste date stiintifice (studii medicale) care sa justifice o asemenea masura luata si in alte judete, dar in care, se inregistreaza zeci sau sute de cazuri noi in fiecare zi.

Începând cu data de 05 august 2020, orele 06:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber, şi anume:

 1. a) pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent);
 2. b) la oficierea oricărui tip de eveniment;
 3. c) muzee şi alte obiective turistice;
 4. d) lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice.

Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută”, se arata in Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Mai bine previi decât să combați.. în loc să catalogați această decizie ca fiind aberantă mai bine ați promova măsurile de protecție împotriva COVID.. dar se pare că titlurile cu iz de fake news tipic Sputnik câștigă teren și la Neamț.. dezamăgitor
  ADMIN: Masurile de protectie sunt promovate in presa centrala. Guvernul PNL a platit pentru asta cam 100 de milioane de euro. Iar chestia aia cu Sputnik tine-o pentru tine. Inca ne-a mai ramas dreptul sa ne indoim si sa criticam, indiferent cui convine sau nu. Si cand mai vii cu comentarii din astea de Radio Șanț, ar fi bine sa o faci cu o identitate reala, asumata

 2. Din Danemarca pana in Romania cineva sosit ieri de la copii, nu a zarit măști nicăieri .
  Sunt mii de km .Nu exista așa ceva pur si simplu .
  De la Bacău încoace insa ..
  Din două una, ori danezii sunt in lumea a treia si Romania e on top five, ori noi suntem in lumea a treia si danezii in top five economii europene .
  Puteți alege .
  Nici in orașe, nici in Copenhaga pe aeroport, nici in avion, nu exista așa ceva.
  Dar cum noi avem ce am votat…

 3. IN STRADA!!!! Daca nu va opuneti acum sa nu plangeti mai tarziu…. Niste mafioti ne spun cum, cat si cand sa respiram si ca cerul nu mai e albastru, ca masca te face invincibil, ca tu esti responsabil de pandemia coronavirus…Chiar ne-am tampit de tot? Piatra Neamt, trezeste-te!

 4. Pe timpul stării de urgență masca era obligatorie doar in magazine, acum după relaxare au pretenția sa mergem si pe stradă cu ea, la 30 de grade.
  Avem sanse da scapam de regimul dictatorial orban câte puțin, din toamnă .
  Mor oameni nevinovați târâți de pe Valea Muntelui tocmai la Roman .
  Am mers până la Roman pentru o banală mușcătură de câine si eu personal, luna trecută .
  Spitalul județean era închis, cu 28 de bolnavi in el si cu 1200 de cadre care frecau temeinic menta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.