Consiliul de Administratie al Troleibuzul SA, a decis intr-o sedinta tinuta astazi pe fondul crizei in care se afla societatea din subordinea CJ Neamt, sa suspende activitatea. Surse oficiale din CJ Neamt au confirmat informatia. Masura intra in vigoare de maine, 4 octombrie.

Deocamdata nu se poate preconiza cand sau daca va mai fi reluata vreodata activitatea Troleibuzul, insa efectele vor fi destul de dure pentru toata lumea, de la angajati pana navetisti.

Prin urmare, de maine, Piatra- Neamt, Gircina, Alexandru Cel Bun, Dumbrava Rosie, Savinesti si Roznov raman fara transport in comun.

Declinul Troleibuzul a devenit previzibil dupa ce la inceputul lunii iulie 2019 Guvernul a interzis CJ Neamt sa mai plateasca subventii (pierderi) pentru Troleibuzul, obligatia cazand in sarcina primariilor pe teritoriul carora se desfasoara transportul in comun. Decizia i-a luat pe nepregatite pe primari, si de 4 luni, Troleibuzul nu a mai primit subventiile de peste 100.000 de euro pe luna, functionand pe pierdere.

In cele 4 luni scurse, reprezentantii Troleibuzul au cerut de mai multe ori intalniri cu ADI Urbtrans si cu primarii celor 6 UAT-uri pentru a se gasi solutii de evitare a prabusirii societatii, insa ADI Urbtrans (entitatea cu care are contract Troleibuzul) nu a dat curs niciunei solicitari. Surse tvmneamt.ro afirma ca atitudinea ADI Urbtrans ar face parte dintr-un plan de falimentare a Troleibuzul, urmand ca pentru traseele ramase neoperate, sa se incheie un contract cu un operator privat. Revenim.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.