Silvicultorii Direcției Silvice Neamț au marcat Ziua Pământului în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret prin acțiuni de igienizare la toate cele 13 ocoale silvice: Tazlău, Roznov, Vaduri, Tarcău, Brateș, Bicaz, Poiana Teiului, Borca, Pipirig, Târgu Neamț, Văratec, Gârcina, Roman, fiind colectate peste 42 mc de deșeuri din păduri, liziere de pădure, locuri de recreere și popasuri, precum și din zonele limitrofe drumurilor.

La acțiune au participat peste 180 de silvicultori și 100 de voluntari. Ziua Pământului a fost marcată luni, 22 aprilie, la nivel național, printr-o amplă acțiune de igienizare organizată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Ministerul Tineretului și Sportului. La nivel național, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, în parteneriat cu Direcțiile Silvice au participat luni, pe raza ocoalelor silvice din structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva la acțiuni de igienizare, la care au participat numeroși voluntari. Acțiunea de igienizare a pădurilor și a zonelor limitrofe fondului forestier se dorește a fi un semnal de alarmă, dar și un îndemn adresat amatorilor de drumeții în natură, pentru a fi mai responsabili și atenți cu natura, să nu arunce deșeuri în locurile de campare sau pe traseele turistice din păduri sau în parcurile naționale și naturale.

Ziua Pământului este marcată anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de țări. Sărbătoarea mondială a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice dar și pentru a sublinia dorința comună a statelor membre de dezvoltare echilibrată, stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

(sursa: Directia Silvica Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.