De 5 zile consecutiv, în comuna Ștefan cel Mare, dar mai ales în satul Cârligi, nu mai curge apă la robinete. Apaserv le transmite localnicilor că nu sunt probleme în zonă

De ani buni, în comuna Ștefan cel Mare, se oprește apa zile la rând. În ultimul timp, cel mai afectat sat, ar fi Cârligi. Deși rețeaua de apă este relativ nouă (12 ani), de 5 zile, nu mai curge apă la robinete. Cei de la Apaserv spun însă, că nu sunt probleme cu apa în zonă. ”De 5 zile stăm fără apă în satul Cârligi, Stefan cel Mare. Au avarii cu pierderi mari și ca să nu piardă bani, închid apa. Eu credeam că trebuie reparat. Azi am sunat in dispeceratul lor, le spun că nu am apa iar răspunsul este: nu sunt probleme in zona. Pentru ei sigur nu sunt, că am platit la zi!”, spune un localnic.

Problema pe care Apaserv nu o vede sau se face că nu o știe, este la un pod recent construit de o binecunoscută firmă de casă a CJ Neamț. Acolo a fost ruptă țeava de apă, dar, după înlocuirea ei, au apărut pierderi. S-a intervenit de câteva ori acolo, mai spun localnicii, însă degeaba, apa se pierde și evident, scade și presiunea pe toată rețeaua. Ca să nu mai aibă pierderi, meseriașii de la Apaserv au găsit soluția: se oprește apa. Nu chiar de tot, se mai lasă să curgă o oră pe zi. Nu de alta, dar dacă ar curge mai mult, s-ar vedea că sunt probleme la conducta de la pod și nu dă bine la imaginea companiei din subordinea CJ Neamț, controlată de mulți ani de PSD, cu director tot PSD, cu salariu de vreo 7.000 de euro pe lună.

Am făcut 4 sesizări, toate cu număr de înregistrare. De la dispecerat nu ni se spune nimic. Ei zic că nu vorbesc cu cei din teren, ci doar înregistrează plângerile. Și mai și mint. Spun că nu se acumulează apa în bazine, nu că au pierderi masive”, mai spune localnicul care a contactat tvmneamt.ro.

Într-adevăr, Apaserv a anunțat ieri că se oprește apa în satul Cârligi, pentru că nu se acumulează apa în bazine, în timp ce localnicii nevoiți să o facă pe detectivii pe cont propriu, spun că problema este la rețeaua de distribuție.

Între timp, Apaserv a anunțat cu surle și tobe și cu comunicate de presă plătite, că a obținut o părticică dintr-un proiect cu fonduri europene, pentru reabilitarea rețelelor de apă în niște comune. Ar fi vreo vreo 15 milioane de euro care trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului. Adică în 3 luni de zile, trebuie făcute studii de fezabilitate, proiecte, proceduri de atribuire, execuție. Nu a fost prezentat contractul de finanțare, dar îi credem pe cuvânt pe PSD-iștii urmași ai lui Arsene.

Vezi și

Dezastrul Apaserv! În loc de apă, curg anunțurile cu avarii, secetă, turbidități…

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.