Primaria Piatra Neamt a luat decizia de a inchide incepand de astazi, puntea de acces in strandul din Piatra Neamt, amplasata peste râul Bistrita. Desi au aparut nemultumiri și dezbateri aprinse pe aceasta temă, o expertiza tehnica (foto) făcuta publica astazi de primarul Andrei Carabelea, arata ca puntea s-ar putea rupe daca este suprasolicitata, gradul de uzura al acesteia, fiind unul destul de ridicat.

Demersurile pentru reabilitarea puntii sunt incepute de anul trecut, insa proiectul trebuie mai intai sa treaca de anumiti pasi birocratici (avize, atutorizatii, etc.), care nu tin de primarie. Prin urmare, pentru a se preveni o nenorocire, primaria a ales sa inchida puntea pentru traficul pietonal, mai ales ca in urmatoarele zile, in strand se vor desfasura mai multe concerte, care se preconizeaza ca vor aduna un numar mare de spectatori, iar cei mai multi dintre acestia, vor intra in strand pe puntea care nu mai prezinta siguranta. In compensare, primaria a solicitat Troleibuzul SA, sa introduca autobuze pe traseul dintre punte si strand, care vor circula pe podul de la Caprioara.

Potrivit primarului Andrei Carabelea, decizia de a închide puntea de la Ștrand este despre responsabilitate. Edilul spune că a avut de ales sa inchida puntea si sa fie nepopular sau sa permita in continuare traficul pe punte si sa puna in pericol viata oamenilor. A optat pentru prima varianta ”Am avut de ales între a fi nepopular sau a pune în pericol viața cetățenilor. Mi-am asumat această decizie, pentru că indiferent de context, prioritară va fi întotdeauna siguranța oamenilor. Atașat puteți vedea rezultatul expertizei tehnice de la punte, realizată în martie anul trecut.

De la acel moment, am făcut toate demersurile pentru consolidarea punții: am alocat fonduri pentru acest proiect la începutul anului, am realizat proiectul tehnic, caietul de sarcini, am obținut avizele necesare și am organizat licitațiile pentru execuția lucrărilor.

Întrucât de la începutul sezonului traficul pe această punte s-a mărit considerabil, au crescut riscurile de deteriorare a elementelor de rezistență ce urmează să fie consolidate, motiv pentru care, pentru a nu pune în pericol siguranța celor care aleg să traverseze puntea, suntem nevoiți să luăm această măsură”, a declarat astazi primarul Andrei Carabelea.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.