Consilierul judetean PMP, Cristian Ungurianu, îi cere lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, sa sesizeze Politia, pentru ca sunt suspiciuni de furt la Apaserv, motiv pentru care in ultimele zile, o parte din Piatra Neamt dar si mai multe comune, printre care Girov si Dochia au ramas fara apa.
Într-o informare/sesizare trimisa catre Arsene, Ungurianu explica faptul ca Apaserv a motivat oprirea apei, din cauza reducerii presiunii, pe fondul cresterii consumului la abonati. Cum in aceasta perioada nu poate creste semnificativ consumul de apa la persoanele fizice, consilierul judetean crede ca la mijloc ar putea fi vorba despre un furt (apa consumata fara sa fie contorizata) la anumiti operatori economici, in intelegere cu conducerea Apaserv.
Iata sesizarea trimisa CJ Neamt, de consilierul judetean, Cristian Ungurianu:
”Catre: Consiliul Judetean Neamt
In atentia: Presedintelui CJN Ionel Arsene
prin prezenta va sesizam faptul ca in data de 08.08.2020 a fost intrerupta furnizarea apei potabile catre consumatorii casnici din cartierul Darmanesti al municipiului Piatra Neamt precum si catre cei din comuna Girov si Garcina. Aceasta intrerupere a avut loc fara o notificare prealabila si a fost justificata de dispeceratul de urgente al Apa Serv prin invocarea unei cresteri bruste a consumului de apa al consumatorilor casnici , fapt ce a generat golirea rezervoarelor de stocare.
Avand in vedere ca aceasta ipoteza pare fantezista, va rog sa dispuneti de urgenta o verificare a consumurilor clientilor persoane juridice din zona afectata, precum si o ancheta asupra fluxurilor tehnologice desfasurate de acesti clienti in perioada anterioara intreruperii furnizarii apei! Mai trebuie spus ca pe durata intregii saptamani anterioare datei de 08.08.2020, au existat scaderi de presiune in furnizarea apei potabile iar clima relativ secetoasa din ultimele zile ar fi putut genera consumuri marite pentru clientii persoane juridice din zona de deservire al respectivelor bazine.
De asemenea aveti datoria sa sesizati toate institutiile statului care pot cerceta aceste aspecte : Politia Romana, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de mediu,Directia Agricola, Comisariatul pentru protectia consumatorilor etc. Populatia Municipiului Piatra Neamt este constanta numeric si mai mult decat atat, in perioada respectiva, datorita deplasarilor de weekend ale cetetenilor, chiar putem spune ca populatia a fost in scadere. Deci ipoteza ca ar fi crescut consumul casnic este cel putin improbabila”, este concluzia trasa de consilierul judetean PMP.
In ultimele zile, in plina pandemie de coronavirus si in perioadă cu temperaturi foarte ridicate, mai multe comune din vecinatatea orasului Piatra Neamt, dar si o buna parte din oras, au ramas fara apa potabila. In mod cel putin dubios, Apaserv nu a anuntat oprirea furnizarii apei (in unele locuri, apa a fost intrerupta zile intregi), iar pana la acest moment nu a oferit nicio explicatie consumatorilor. La numerele de telefon de la dispeceratul companiei nu raspunde nimeni, de zile bune.
Nici Consiliul Judetean Neamt, institutie in subordinea careia se afla Apaserv, nu a avut pana acum vreo reactie publica pe marginea acestui subiect.
Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Nu stim daca cineva “fura” apa dar cert e ca zona Ocol sufera de cativa ani o penurie de apa !
    Cineva ar trebui sa ia taurul de coarne si sa declanseze o dezbatere public pe acest subiect ! Investitiile sunt vitale pentru ca in maxim 10 ani zona poate fi declarata in stare de calamitate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.