De ani de zile, nemtenii se intreaba de ce Apaserv nu are bani pentru schimbarea infrastructurii, iar abonatii sunt nevoiti sa stea pe uscat zile intregi, in timp ce muncitorii companiei distrug infrastructura rutiera pentru cârpeli la conducte, care nu rezolva problemele decat pentru scurt timp.

Explicatiile reprezentantilor Apaserv sunt din cele mai diverse. Ba ca fura muncitorii, ba ca investitiile sunt prea costisitoare, iar compania din subordinea CJ Neamt nu are destui bani. Evident, de-a lungul timpului, au iesit la iveala afaceri grase facute pe banii Apaserv, prin care se sifoneaza sume enorme pentru găștile de partid, insa niciodata, nimeni nu a fost tras la raspundere si nici o institutie de ancheta nu s-a arata macar o data interesata, de modul in care cheltuie Apaserv banii publici sau cum de s-a ajuns sa nu mai aiba loc prin birouri angajatii pe pile.

Ei bine, daca va intrebati ce face firma din subordinea lui Arsene cu banii abonatilor, iata una dintre explicatii. Apaserv a incheiat un contract in valoare de peste 10.000 de euro (8.544 de euro fara TVA) pentru administrare pagina de socializare. Da, ati citit bine, Apaserv cheltuie peste 10.000 de euro pentru pagina de facebook. Dar firma care a pus mana pe o mica avere din banii nemtenilor, nu este una oarecare. Dupa cum se poate vedea in documentul SEAP, unde a fost facuta achizitia, firma se numeste Ghici Computers SRL si este administrata de Robert Iosub, cel care administreza si site-ul ziarpiatraneamt.ro, oficină PSD unde i se ridica osanale lui Ionel Arsene.

Ahizitia a fost perfectata in doar cateva minute, pe data de 31 martie 2021. Asadar, Apaserv, firma care detine monopopul apei in judetul Neamt, deci nu are niciun fel de concurenta, avea mare nevoie de optimizare a paginii de facebook. Problema mare insa, este ca totul e la limita legii. Dincolo de suma enorma aruncata dintr-un click in contul unei firme care administreaza un site de propaganda PSD Arsene, mai trebuie retinut ca Apaserv chletuie bani pe ceva ce nu-i apartine. Pagina de socializare cu numele companiei, nu este proprietatea Apaserv ci este proprietatea facebook, lucru pe care-l stie si cel mai neavizat utilizator al retelei. Si mai trebuie amintit ca directorul Bogdan Mușat (numit de Arsene) a aterizat la Apaserv direct din curtea Aqua Parc SRL, firma lui cumătru (Gheorghe Vlasie).

Exact aceeasi speta a fost anul trecut si in cazul Primariei Piatra Neamt. Institutia a incheiat un contract cu aceeasi firma, cu acelasi obiect (optimizare pagina facebook) in valoare de 16.000 de lei. Dupa ce ”afacerea” a fost dezvaluita in presa locala, fostul primar Chitic a reziliat contractul.

Ghici Computers SRL a avut acelasi tip de contract si in 2019 cu Consiliul Judetean Neamt. Atunci, institutia condusa de Arsene a platit 37.000 de lei pentru ”optimizare pagina facebook”. In 2020, intr-un raport intocmit de Curtea de Conturi dupa un control efectuat la CJ Neamt, se arată ca achizitia a fost facuta pe langa lege. Conform surselor tvmneamt.ro, mai exista inca cel putin un contract facut recent de firma lui Iosub (ziarpiatraneamt.ro) cu o primarie tot pentru ”optimizare pagina facebook”.

Este foarte posibil ca aceasta reteta sa fie folosita de foarte multe institutii, ca pe o mască pe sub care se platesc taxe de protectie sau ca remuneratie pentru slugile din presă. Numai ca asa cum aratam mai sus, sumele sunt nejustificat de mari pentru astfel de servicii si mai mult, sunt platite pentru niste domenii de internet care nici macar nu apartin institutiilor respective, deci este mai mult decat evident ca achizitiile sunt cam pe langa lege.

Incercarile noastre de a obtine explicatii de la conducerea Apaserv, s-au lovit de un refuz categoric. ”Formulati o cerere in scris”, ne-a transmis purtatoarea de cuvant.

Deci, data urmatoare cand se mareste pretul la apa, acesta este unul dintre motive: Apaserv plateste peste 10.000 de euro pentru pagina de facebook.

Documentul integral cu achizitia, mai jos:

SEAP mar2021 ApaServ GhiciComputers

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Ti se face greață ! De asta citești numai articole denigratoare in ziar piatra Neamt despre administrația din primăria Piatra Neamt! Arsene l a cumpărat și acum așteaptă ceva de papa și de la primar. Ziar Piatra Neamt e un fel de Antena 3, aservita politic lui Șosetuță !

  2. O boală politică generală , cred că cei care au votat asemenea persoane au primit ceva la pachet fără să se gândească că și ei vor rămâne fără acest serviciu elementar .
    Nu vă pasă de persoanele bolnave care au nevoie de toaletare zilnică ? ,că trebuiesc schimbați mereu ?și alte nevoi zilnice ?.
    Nu vă pasă decât de bani ,rușine oricum nu aveți .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.