Deputatul PSD de Neamt, Ciprian Șerban, a găsit solutia pentru reducerea numarului accidentelor rutiere in Romania: mese rotunde în loc de autostrazi.

În calitate de președinte al Subcomisiei pentru siguranţă rutieră din cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, Șerban anunta ca ”Reducerea numărului de accidente rutiere depinde de noi. Dezvoltarea unui cod de conduită și schimbarea comportamentului colectiv reprezintă măsuri necesare și urgente în vederea asigurării unui spațiu rutier cât mai sigur pentru toți participanții la trafic (…) mi-am propus, alături de colegii mei, să identificăm modalitățile pentru îmbunătățirea permanentă a legislației din domeniul transporturilor și al siguranței rutiere, precum și controlul respectării acesteia”. In acest scop, va fi organizata o conferinta urmata de mai multe mese rotunde ”În perioada 21 – 22 iunie, Subcomisia pentru siguranţă rutieră organizează conferinţa internaţională „Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022” și îmi propun, ca alături de invitații mei, factori de decizie europeni şi naţionali, miniştri, deputaţi europeni şi naţionali, reprezentanţi ai instituţiilor europene şi naţionale, reprezentanţi ai mediului privat şi ai mediului academic, să identificăm idei și soluții care să susțină dezvoltarea unor politici publice în siguranța rutieră, astfel încât participanții la trafic să beneficieze de toate mecanismele necesare prevenției”, spune deputatul aflat la al doilea mandat.

Lucrarile conferintei ”vor continua cu organizarea unor mese rotunde pe tot parcursul lunii noiembrie, sub forma unui forum international strategic, în timpul căruia fiecare panel din cadrul conferinței, va fi dezbătut într-o manieră detaliată, în scopul identificării resurselor necesare implementării soluțiilor viabile”, mai precizeaza deputatul PSD de Neamt.

In cei peste 20 de ani de cand guverneaza Romania dupa `89, PSD a promis mii de kilometri de autostrada, insa niciun proiect nu a fost dus la bun sfarsit. Promisiuni speciale pentru Moldova, au fost si sunt inca facute in mod frecvent de social democrati, dar nu s-a concretizat nimic, iar lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate, a dus la crerea unor adevarate ”drumuri ale morții” in cea mai saraca si ignorata regiune istorica a Romaniei.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. In calitate de sef al subcomisiei pentru siguranta rutiera poate ne spune cine a dat ordinul de reluare a circulatiei pe podul de la Lutca si care a fost temeiul legal, dupa asa zisa inaugurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.