De la covorul roșu până la podium: Designurile lui Maria Lucia Hohan strălucesc

META: Pasionații de modă au fost cu ochii pe creațiile designerului Maria Lucia Hohan, care au creat senzație atât pe covorul roșu, cât și la Săptămâna Modei de la Paris.

Costumul clasic Chanel. Polo-urile preppy de la Ralph Lauren. Estetica zdrențuită a lui Alexander McQueen. Toți maeștrii modei au nișa lor – iar cea a Mariei Lucia Hohan este eleganța senzuală care cucerește covorul roșu. Camerele au înnebunit după Adriana Lima îmbrăcată ca o fată de aur într-un model bicolor la evenimentul Cybex La Parisienne din octombrie 2023. Dior Goodjohn a strălucit în rochia roșie Hailey a designerului pe covorul roșu al premierei din New York a serialului Percy Jackson și Olimpienii în decembrie 2023. Rochia Brooke a lui Hohan, prezentată în avanpremieră pe Instagramul brandului în timpul Săptămânii Modei Haute Couture din ianuarie, a uimit chiar și pe cele mai experimentate fashioniste și a adunat aproape 2 milioane de vizualizări. Hohan declară: “Rochiile mele reprezintă în același timp o afirmație de putere și sensibilitate, un martor discret al atâtor povești inspiraționale ale femeilor.”

Aceste rochii reflectă talentul excepțional al lui Hohan de a crea designuri care rezonează cu ethosul erei actuale, păstrând totodată o legătură cu frumusețea clasică.

Dior Goodjohn: Siluenta inconfundabilă a Mariei Lucia Hohan

Goodjohn, protagonista din Percy Jackson și Olimpienii a captat instantaneu atenția purtând rochia Hailey de la Maria Lucia Hohan. Această rochie, parte din colecția Hohan pentru toamnă/iarnă 2023, a fost o adevărată bijuterie a eleganței și rafinamentului. Corsetul său fără bretele și drapajul ingenios au subliniat silueta lui Goodjohn, exemplificând o armonie perfectă între stilul contemporan și eleganța atemporală prin designul său sofisticat și accentele metalice.

Rochia Brooke: O senzație virală

Rochia Brooke, o piesă deosebită din colecția pre-toamnă 2024 a Mariei Lucia Hohan, a captat atenția în lumea modei și nu numai, datorită stilului său unic și meșteșugului excepțional. Realizată din mousseline de mătase metalizată, rochia vine în nuanțe vibrante precum sangria, nightfall și midnight orchid.

Ascensiunea modelului Brooke spre faima virală a început cu un videoclip postat pe Instagramul lui Maria Lucia Hohan, care în scurt timp a obținut aproape douăde vizualizări. Entuziasmul generat e un indiciu clar al influenței rețelelor sociale în industria modei. De asemenea, subliniază importanța platformelor digitale în stimularea trendurilor și în generarea agitației în jurul noilor colecții.

 Supermodel – Superdesign

Biblia modei Women’s Wear Daily, a adus-o pe Maria Lucia Hohan în lumina reflectoarelor, remarcând că fostul înger Victoria’s Secret, Lima – acum mamă a trei copii – a optat pentru o reinterpretare sofisticată a ținutei minimaliste, purtând o rochie de mătase în două tonuri.

“Manechinul a sosit la evenimentul de cărucioare haute couture purtând o rochie Maria Lucia Hohan cu un top cu decolteu halter și o fustă aurie metalizată. Lima a pozat lângă unul dintre cărucioarele de lux, Cybex e-Priam 2 Smart Stroller în negru mat.”

Influența Mariei Lucia Hohan asupra modei contemporane

Maria Lucia Hohan a devenit o figură emblematică în lumea modei, fiind celebrată pentru abilitatea sa de a crea articole de îmbrăcăminte care surprind atât esența eleganței atemporale, cât și pulsul stilului contemporan. Creațiile sale sunt apreciate de o mulțime de celebrități, fiecare adăugând propriul stil unic creațiilor sale. Persoane notabile, precum Heidi Klum, Beyoncé și Zendaya, au purtat ținutele lui Hohan la diverse evenimente prestigioase.

Inspirația lui Hohan este simplă. “Nu găseam o rochie potrivită vârstei și stilului meu”, a explicat ea. “Nu am fost niciodată atrasa de rochiile clasice sau de stilul de oaspete la nunta. Simțeam nevoia de a crea un nou tip de siluetă și textură.”

Influența ei se extinde dincolo de vestimentația celebrităților; ea joacă un rol esențial și în stabilirea trendurilor în industria modei. Designurile sale conțin adesea detalii intricate, culori îndrăznețe și siluete inovatoare, făcându-le să iasă în evidență în lumea aglomerată a modei. Are un simț aparte pentru a anticipa și a defini tendințele care domină covorul roșu și prezentările de modă. Abilitatea lui Hohan de a oferi în mod constant colecții care rezonează atât cu industria, cât și cu publicul, a consolidat-o ca o figură de referință în lumea modei. Creațiile ei nu doar îmbracă celebrități; ele devin parte a unei conversații mai ample despre ceea ce înseamnă și ce poate fi moda.

“Întotdeauna am în vedere acele femei care vor să aleagă piese vestimentare dincolo de  trenduri, să fie sofisticate și îndrăznețe, să poarte elemente inedite realizate din materiale frumoase, cu imprimeuri memorabile, tăieturi îndrăznețe sau dantelă delicată”, a declarat ea.

Intersecția modei și a mediilor digitale

Era digitală a schimbat fundamental modul în care moda este percepută și celebrată. Creațiile Mariei Lucia Hohan, în special rochia virală Brooke, ilustrează modul în care platformele digitale redefinesc peisajul modei. Dinamica modei în era digitală se schimbă în mod constant, analizând influența rețelelor sociale, a marketingului online și a conținuturilor digitale asupra trendurilor și comportamentului consumatorilor. Povestea rochiei Brooke devine astfel un studiu de caz privind o strategie digitală eficientă, evidențiind cum un singur design poate câștiga recunoaștere globală prin utilizarea strategică a rețelelor sociale.

Și, bineînțeles, este un avantaj deosebit atunci când celebritățile de prim-plan se înghesuie să îmbrace creațiile sale la marile evenimentele.

Sfatul Mariei Lucia Hohan pentru designerii aspiranți? “Trebuie să uite de metodele tradiționale de promovare și să exploreze mijloace inovatoare, precum blogurile și platformele social media, care au înflorit și au crescut în număr în ultimii ani. Acestea au creat oportunități reale pentru orice designer, din orice colț al lumii, să fie remarcat și ‘descoperit’.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.