Pe data de 10 august, s-a implinit un an de cand Primaria Piatra- Neamt, intr-un dispret total fata de cetatenii orasului, refuza sa raspunda la cererea formulata de tvmneamt.ro si depusa la registratura institutiei, cu numar de inregistrare 33678 (foto)

Este vorba despre o cerere facuta in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, prin care solicitam informatii despre cum au fost cheltuiti aproximativ 5000 de euro din bani publici, pe un proiect numit pompos DIGITAL TOUR,(vezi foto) care de fapt s-a dovedit a fi doar o gogorita, cu filmulete si poze de proasta calitate, pe care s-au cheltuit niste bani aiurea, care intelegem ca au ajuns la un baiat de prin Brasov, despre care nici nu stim daca exista cu adevarat. (Vezi detalii aici!)

Loading...

Cererea a fost inregistrata la data de 10 august 2015 si a implinit zilele trecute frumoasa varsta de un an, fara ca noi sa primim un raspuns, macar unul din ala la misto, gen: ”deocamdata nu avem informatii”.

Nu, nu ni s-a oferit nimic, desi legea obliga institutiile publice sa raspunda in cel mult 30 de zile la asemenea cereri.

Asta arata dispretul politicienilor fata de cetateni si fata de banii lor si mai arata faptul ca s-au obisnuit cu ”jurnalisti de casa”, crezand ca poate, in acest rastimp o vor drege ei cumva, vor controla situatia si ne vor determina sa nu mai deschidem gura.

Uite ca nu este asa, si le reamintim ca ei sunt pusi acolo de noi, ca administratori si nu ca sefi sau imparati si vrem sa stim ce s-a intamplat cu banii astia.

Poate ca pentru cei care i-au ”sifonat”, 5000 de euro reprezinta un mizilic dar, pentru foarte multi din acest oras reprezinta salariul pentru vreo doi ani.

”Transparenta” pentru Dragos Chitic a devenit aproape un tic verbal. Habar nu avem ce crede el ca e transparenta, dar in nici un caz nu inseamna sa refuzi pur si simplu sa oferi informatii despre bani publici. In campania electorala, primarul proaspat ales a fost intrebat intr-o conferinta de presa fix de acest subiect si s-a aratat foarte mirat ca trecuse peste jumatate de an si noi nu primiseram raspuns. Atunci, ca sa dea bine la electorat, a promis ca in cel mai scurt timp posibil va verifica si vom primi informatiile cerute. VEZI AICI: PRIMARIA PIATRA NEAMT- ”OMERTA” PE BANI PUBLICI

Nu am primit nimic. Totul a fost o minciuna de campanie, gen ”Piatra- Neamt 2020”

Daca oamenii astia ascund informatii despre 5000 de euro dusi pe apa sambetei, oare va mai gasi cineva vreodata informatii despre milioanele de euro evaporate in ultimii 10- 20 de ani?

Este foarte posibil, ca acesti bani sa fi fost cheltuiti justificat si ca noi sa intram la banuieli degeaba. Dar, de ce nu ni se pun la dispozitie documentele cerute? Daca cineva din primarie incalca legea cu buna stiinta, doar pentru ca presa sa nu afle adevarul, putem lesne banui ca se ascunde ceva.

Stim, exista posibilitatea sa ne adresam instantei si sa obtinem chiar si despagubiri dar, avem mai mult bun simt decat ei si nu vrem sa ne bucuram de banii cetatenilor acestui oras si sa mai rupem si noi din bugetul primariei.

Asa ca, invitam pe cei responsabili sa spuna pietrenilor unde au ajuns banii lor si cine sunt cei vinovati de ascunderea acestui subiect sub pres si anuntam cu nu vom abandona demersurile noastre de a afla pana la urma, cine si de ce isi permite sa sfideze contribuabilii.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ