Familiile din F-uri urmeaza sa fie mutate in Valeni daca intrunesc conditiile impuse de Primarie si de legile in vigoare. Containerele din Valeni doi, destinate nevoiasilor ce urmeaza sa fie evacuati din F-urile din cartierul Speranta, sunt tot mai apropate de stadiul de locuinta. Conducerea Primariei Piatra Neamt estimeaza ca la cel tarziu la inceputul lunii decembrie acestea sa fie reparate si bune de locuit. In cele 26 de containere, ce vor functiona pe post de locuinte sociale, vor avea incalzire insa chiriasii lor vor trebui sa foloseasca toalete comune. Urmeaza a intr-unul dintre containere sa functioneze un post al Politiei Locale Piatra Neamt, avand in vedere faptul ca in respectivul cartier de locuinte sociale stau persoane asistate social, in mare lor majoritate de etnie rroma, iar zona este cunoscuta ca find cu risc crescut de producere a infractiunilor.

Dragos Chitic – Viceprimar Piatra Neamt
“In cursul zilei de luni s-a incheiat contractul cu firma care urmeaza sa repare containerele si sa le pozitioneze pe amplasament, in ele urmand sa se mute cetatenii care acum locuiesc in F-urile din Speranta. Estimam ca lucrarile vor fi gata in 30 de zile s vorbim de lucrari de reparatii de dotari si de conectarea la sursele de energie pentru incalzire. In paralele va fi gata si toaleta comuna care va fi dotata cu incalzire si apa calda. Costurile se ridica per total la aproximativ 250.000 de lei”

In containerele din Valeni doi se vor muta, potrivit conducerii Primariei Piatra Neamt, doar familiile care au acte de identitate si domiciliul in Piatra Neamt, iar dintre acestea, prioritate vor avea, desigur, familiile cu multi copii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.