Doi tineri in virsta de 23 de ani, au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea pentru trafic de droguri de mare risc. Tribunalul Neamt i-a aplicat unuia o pedeapsa de 5 ani 11 luni si 20 de zile de inchisoare si i-a confiscat 1.700 de lei bani obtinuti din vanzarea drogurilor, in vreme ce tanarul celalalt are de executat 3 ani 4 luni si 20 de zile si i s-au confiscat 700 de lei. Ambii mai au de achitat cate 2.500 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Sentinta de ieri poate fi atacata cu recurs.
Cei doi au fost arestati pe 16 iunie 2014, in urma unei actiuni a DIICOT Neamt care ii supraveghea de ceva timp. Tinerii au fost prinsi in flagrant cand voiau sa vanda cateva grame de cocaina, iar la perchezitiile domiciliare au mai fost ridicate circa 500 grame de cannabis, 250 grame de hasis si 10 grame de cocaina. Oamenii legii au mai gasit si o arma, dar din categoria celor neletale fara autorizatie.
Procurorii DIICOT au stabilit ca cei doi isi facusera o retea de consumatori pentru care aduceau drogurile de mare risc din Olanda. Cantitatea mare de stupefiante gasita acasa la ei a fost o adevarata captura, anchetatorii dand astfel o lovitura grea dealerilor de “moarte alba”. Daca ar fi ajuns la consumatori, drogurile le-ar fi adus traficantilor sume considerabile, intrucat gramul de cocaina il vindeau cu 100 de euro, iar celelate prafuri cu sume intre 40 – 100 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.