Asociația Cultural Social Economică „Christiana“ organizează serii de ateliere de stimulare a creativității prin pictură, artă decorativă, artă populară, quilling, design vestimentar, arta cusăturilor, confecționare de măști. Atelierele „Christiana“ se vor desfășura la sediul din clădirea Mall Forum Center, etajul 2, în zilele de luni, marți, miercuri și sâmbătă, atât dimineața cât și după-amiaza, fiind așteptați copii, tineri și adulți. „Aceste ateliere sunt coordonate de persoane cu experiență în domeniul artistic, iar grupele de lucru vor fi formate din maxim 10 participanți. Înscrierile se fac exclusiv la sediul asociației de la Mall Forum Center, iar preselecția pentru săptămâna aceasta este sâmbătă, 17 octombrie, între orele 10,30-13,30“, ne-a precizat Cristina Demetercă, vicepreședintele asociației. Pentru orice detalii legate de ateliere puteți apela numărul de telefon 0742.321324.
Asociația „Christiana“ a împlinit recent doi ani de activitate, ocazie cu care a organizat un moment festiv ce a inclus ceremonia de premiere a participanților la Tabăra de Cercetași „Șoimii Neamțului“. Copiii au răspuns invitației și au participat cu bucurie la festivitatea la care au fost răsplătiți cu diplome care le atestă abilitățile dobândite în cadrul taberei de cercetași găzduită la Cabana Militară Ardeluța de la Tarcău, din această vară. Tinerii au fost încântați să se revadă și să retrăiască cele mai frumoase momente din tabără selectate într-un filmuleț de 15 minute prezentat la ceremonie. Cercetașii au avut parte de surprize delicioase la final și dans.
Tabăra de cercetași „Șoimii Neamțului“ a fost organizată în două serii și au participat 70 de copii cu vârste între 8 și 18 ani din Neamț și Vaslui, monitori, asistenți medicali, profesori, personal administrativ. „A fost o experiență extraordinară și pentru noi, ca organizatori ai acestui eveniment inedit în Neamț, dar și pentru copii. Ei s-au bucurat de activități numeroase și diverse, care i-au ajutat să-și dezvolte spiritul sportiv, abilitățile de supraviețuire în natură, s-au recreat, și-au făcut prieteni, toate sub tricolor. Să nu uităm că cercetășia este o activitate care are la bază promovarea păcii și a toleranței prin educația non formală, care are ca scop final dezvoltarea progresului personal prin forțele proprii. Copiii învață să cunoască și să respecte regulile unei drumeții, jocurile sportive, campările în pădure sau pe malul mării, din toate acestea învățând să se descurce în situațiile limită, cum să supraviețuiască în natură sau cum să dea o mână de ajutor. Cercetașul își iubește patria și pe cei care trăiesc aici, este loial, nu minte, ocrotește natura, este util, cumpătat, credincios și curajos“, spune Cristina Demetercă.
Alexandru George Iordache din Piatra Neamț a fost desemnat și a primit diploma pentru cel mai disciplinat cercetaș. El a avut onoarea ca diploma să-i fie înmânată de colonelul Cristin Hâra, comandantul Garnizoanei Piatra Neamț. Ulterior, Alexandru a fost cooptat co-organizator la a doua ediție a taberei de cercetași.
„Christiana“ își propune să continue acest proiect, să-l dezvolte și să-l ajusteze astfel încât să devină o tradiție și să participe copii din țară și din străinătate. „Până vom pune la punct detaliile următoarei tabere, avem în pregătire și în derulare alte proiecte la noi, aici, la sediul din Mall Forum Center, unde îi așteptăm pe copii, pe adolescenți dar și pe adulți deopotrivă“, a spus Ana Darie, președintele asociației „Christiana“.