In sedinta de CJSU (Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta) desfasurata seara trecuta (24 februarie) la Prefectura Neamt, s-a decis că primariile localitatilor in care sunt centre de carantina, vor suporta costurile cu masa si apa persoanelor cazate in locurile respective. ”S-a stabilit în sarcina unităților administrativ teritoriale, prin intermediul primarilor și al consiliilor locale,  care au pe raza teritorială centrele de carantinare, să asigure din fonduri proprii contravaloarea cheltuielilor cu masa și apa de consum, a persoanelor aflate în carantină”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Neamt.

Primariile vor suporta cheltuielile cu masa si apa si pentru persoanele aflate in izolare/carantina voluntara la domiciliu. ”S-a stabilit în sarcina unităților administrativ teritoriale, prin intermediul primarilor și al consiliilor locale,  care au pe raza teritorială persoane cu domiciliu de rezidență sau flotante, aflate în izolare voluntară, să asigure din fonduri proprii contravaloarea cheltuielilor cu masa și apa de consum”, mai informeaza Prefectura Neamt.

Totodata, DSP Neamt va trebui sa mentina legatura permanenta cu personaele aflate in carantina la domiciliu sau in centre speciale si sa se asigura ca acestea primesc la timp hrana si apa potabila. ”S-a stabilit în grija Direcției de Sănătate Publică Neamț să asigure persoane instruite și cu echipamente de protecție, care să mențină relația cu persoanele aflate în carantină, în vederea alocării normei de hrană și apă potabilă, în fiecare zi.

S-a stabilit în grija Direcției de Sănătate Publică Neamț punerea la dispoziție a echipamentelor de protecție respectiv  măști, combinezoane, mănuși, pentru persoanele care intră în contact cu cei aflați în carantină și respectiv în izolare voluntară”, se mai precizeaza in comunicatul Prefecturii Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.