Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat in urma cu scurt timp, ca se vor inchide mall-urile si pietele, ca masura de impiedicare a raspandirii coronavirusului. Magazinele alimentare din incinta mall-urilor si pietelor vor ramane insa deschise, se arata in ordonanta militara adoptata in aceasta seara. ”Se suspendă temporar activitățilede comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Totodata, se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României”, a anuntat Marcel Vela.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.