CJSU Neamț (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) a decis în această seară, 5 aprilie la ora 20, închiderea drumului național dintre Piatra Neamț și Roman, pe fondul manifestărilor meteo din ultimele ore, dar și pe fondul unei situații de ccriză apărute în zona orașului Roman. ”Se închide traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe sectorul de drum de drum  DN 15D Piatra Neamț – Roman”, transmite Prefectura Neamț.

În zona Roman sunt probleme grave după ce traficul rutier s-a blocat pe E85 (DN2) la limita cu județul Bacău, din cauza mai multor camioane care au derapat, blocând șoseaua. Blocajul rutier se întinde pe zeci de kilometri pe teritoriul județului Neamț: limita cu județul Bacău- orașul Roman- E 85 spre Iași, până la intersecția cu drumul spre Suceava în zona Castelul de Apă. Blocaj rutier pe mai mulți kilometri, s-a format și de la Castelul de Apă spre Hanul Ancuței, mii de oameni fiind blocați acum în trafic.

Prin urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus ca Inspectoratul Școlar Județean Neamț să identifice și să pună la dispoziție spații de cazare în municipiul Roman, pentru persoanele surprinse în trafic de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Totodată, ”se restricționează traficul auto pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe sectorul de drum DN 2 Secuienii Noi (limita cu județul Bacău) – Nisiporești” și ”se convoacă Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Roman, în vederea asigurării bunurilor de strictă necesitate și alimente pentru persoanele evacuate din zona manifestării tipului de risc”, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț.

Conform unor mesaje ajunse la redacție, oamenii prinși în blocajul de aproximativ 50 de kilometri, sunt extrem de nemulțumiți, acuzând autoritățile județene (Prefectura, drumarii de la DRDP Iași, CJ Neamț) că deși au știut cu mult înainte că vor fi probleme meteo, nu s-au mobilizat din timp.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.