Cosmarul nemtenilor din zonele in care ursii dau iama in gospodarii, este pe cale sa ia sfarsit. Ursii care pun in pericol viata oamenilor sau care provoaca pagube materiale, vor putea fi ucisi. Legea a fost aprobata in Parlament si mai trebuie promulgata de presedintele Iohannis. Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for deicizional, proiectul de lege prin care se permite intervenția de urgență a autorităților, în cazul urșilor care provoacă probleme oamenilor sau provoacă pagube materiale. Legea a fost adoptată cu: 232 pentru, contra 28, transmite stiripesurse.ro

Urșii vor putea fi eliminați atât în intravilan, cât și în extravilan, de către autoritățile competente și echipe specializate de vânători.

O altă prevedere importantă a legii este aceea că nu se va mai ține cont de dimensiunea animalului sau dacă este ursoaică însărcinată, dacă animalul pune în pericol viața oamenilor.

Camera Deputaților este for decizional în cazul acestei legi, iar aceasta va merge la Cotroceni pentru a fi promulgată de către președintele Klaus Iohannis, mai precizeaza sursa citata.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.