Fosta primarita de la Gîrcina va fi audiata la Judecatoria Piatra- Neamt intr-un dosar care poate zgudui din temelii politia nemteana.

Aurora Balan, care in prezent executa o pedeapsa cu inchisoarea la Penitenciarul Bacau, va fi adusa vineri 23 februarie la Judecatoria Piatra- Neamt unde va fi audiata ca martor intr-un proces penal in care o persoana din Gîrcina este judecata pentru taieri ilegale de arbori.

Loading...

Surse judiciare arata ca dosarul ar putea fi unul fabricat dupa modelul celor aparute in presa in scandalul procurorilor DNA de la Ploiesti.

In anul 2014, o asociatie de crescatori de animale din Gîrcina a facuta lucrari de curatare a islazului comunal pe care-l avea luat in concesiune de la primarie. In acelasi timp, mai multe firme care aveau contract cu primaria au taiat arbori pe acelasi islaz. Ulterior, posibil pentru a se razbuna pe unul dintre membrii asociatiei care ameninta in stanga si in dreapta ca va dezvalui ilegalitati petrecute la primarie, primarita ar fi facut plangere penala impotriva acestuia, acuzandu-l ca a taiat ilegal arborii care fusesera de fapt taiati de una dintre firmele cu care primaria avea contract.

Un politist din comuna a intocmit un dosar penal pe numele celui acuzat ca a taiat arborii, s-au facut cercetari, iar dosarul a ajuns in instanta. In dosar apar mai multi martori care ar fi dat declaratii incriminatoare la adresa celui acuzat ca a taiat arbori ilegal de pe islazul comunal.

Numai ca la ultimul termen de judecata, in luna ianuarie 2018, cel putin 3 martori din dosar au declarat sub juramant ca nu au dat niciodata declaratii in fata politistului care a facut cercetari, iar declaratiile care au aparut la dosar sunt falsificate de la un cap la altul, cu tot cu semnatura. Altii au declarat in fata judecatorilor ca una au declarat in fata politistului si alta apare in declaratiile depuse la dosar, deci acestea sunt falsificate.

Este posibil ca dosarul respectiv sa fie unul fabricat si in mod normal, cineva ar trebui sa se autosesizeze pentru ca lucrurile par a fi extrem de grave.

In ceea ce o priveste pe Aurora Balan, orice va declara in fata instantei ii va putea inrautati situatia. Daca declara ca dosarul nu a fost fabricat si ulterior se constata contrariul, va fi rau. La fel de rau pentru ea dar si pentru politist va fi daca va recunoaste ca dosarul este o facatura, iar cu asta se arunca in aer credibilitatea celor care fac anchete.

Potrivit acelorasi surse, pe numele Aurorei Balan mai este cel putin inca un dosar in cercetari la DNA Bacau, legat de pasunile din comuna Gîrcina, iar daca se dovedeste ca dosarul despre care vobim a fost fabricat, ancheta va fi preluata tot de DNA Bacau. Vom reveni.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ