George Harabagiu s-a dezlantuit in direct aseara, 05.05.2016 in emisiunea ”Vreau sa fiu primar”, de la TVM, moderata de Laurentiu Botin.

Harabagiu s-a autosuspendat din calitatea de jurnalist si candideaza ca  independent pentru functia de primar al orasului Roman. Candidatura sa a fost una cu peripetii chiar din primele zile, ea fiind contestata, anulata, apoi reconfirmata de instanta.

In emisiune, Harabagiu a facut dezvaluiri care pot arunca in aer scena politica din Piatra- Neamt, Roman si chiar din judetul Neamt:

Dragos Chitic uita ca fara Pinalti e zero. Cand Gheorghe Stefan l-a adus in Primaria Piatra- Neamt era zero barat in administratie si  in politica.

      La Piatra- Neamt se ascunde gunoiul sub pres. S-a dorit premeditat falimentarea primariei. Administratia Chitic este incompetenta si raspunzatoare pentru ceea ce s-a  intamplat rau in ultimul timp in acest oras. Vreau sa vad si eu o singura petitie trimisa la guvern pentru a rezolva problemele cu care se confrunta orasul, inclusiv cea a retelei de apa. Vreau sa vad macar un singur parlamentar interpelat pe vreo problema a orasului. Au avut timp un an si jumatate. Senatorul PNL Eugen Tapu e interesat de legea darii in plata. El n-are alta treaba, cum ar fi problemele grave cu care se confrunta orasul. Tapu are afaceri, are altceva de facut, cum ar fi construirea unei microhidrocentrale la Roman, printr-o firma la care a fost administrator, la pret de aproape cinci ori mai mare decat e pretul real, adica 28 de milioane de lei

      La Piatra- Neamt trebuie sa fie primar oricine altcineva decat Chitic. Orasul nu trebuie sa fie condus de functionari. Fac un apel la pietreni sa nu mai accepte minciuna

O alta afirmatie efectiv exploziva se refera tot la Dragos Chitic, despre care Harabagiu a spus ca se foloseste de functia de primar interimar pentru a face afaceri in Piatra- Neamt prin interpusi, dar, pentru ca la un moment dat a fost intrerupt de moderator, redactia TVM l-a contactat telefonic pentru precizari suplimentare:

Imi asum ce spun. Dragos Chitic face afaceri printr-o firma controlata de el prin interpusi. Duceti-va in piata engross la negustorii de legume de acolo si veti afla ca Dragos Chitic a inceput o afacere cu legume- fructe. El desfasoara acte de comert prin interpusi, activitate incompatibila cu functia de primar. Aceasta este o infractiune si sunt primari care au ajuns dupa gratii pentru exact aceleasi fapte

Referitor la zvonurile privind retragerea candidaturii de la Roman dupa ce a primit amenintari, George Harabagiu, in aceeasi convorbire telefonica a tinut sa precizeze:

Nu imi retrag candidatura. Nu vreau sa ma victimizez dar, chiar am  primit amenintari si se fac presiuni asupra mea. Cel mai relevant este ce mi-a spus o persoana care m-a sfatuit sa ma retrag, dupa ce a auzit discutandu-se intr-un anumit mediu despre faptul ca <Il facem pe Harabagiu>. Le este frica de ce stiu eu si mai ales de faptul ca voi spune  ce stiu. Cu toate astea, voi merge mai departe. La fel a fost la Roman si in campania din 2008. M-au sfatuit si prietenii sa nu ma bag, pentru ca acolo sunt lucruri periculoase dar, nu renunt si prefer sa-mi fie frica decat sa-mi fie rusine. Leoreanu alearga dupa un fotoliu si va primi un mandat.

Asadar, campania electorala nici nu a inceput bine si deja apar informatii si dezvaluiri foarte grave, ceea ce pate insemna ca lupta va fi crancena si vom avea surprize foarte mari pana pe 5 iunie.

Mentionam ca Dragos Chitic nu a putut fi contactat pentru a i se cere un punct de vedere.

Ionut CORFU

empty

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu cred sa reprezentati o concurenta reala pentru nimeni, domnule Harabagiu. Sunteti un fost santajist condamnat penal, aveti pe constiinta o fata decedata in accidentul de masina al carui conducator erati, transformati totul in circ…imi amintesc cazul cu valiza uitata in boscheti in Darmanesti. Chiar credeti ca va ia cineva in serios?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.