Ieri i-am întrebat pe nemţeni ce părere au în privinţa ordonanţei de urgenţă care le permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul din care fac parte, fără însă ca aceştia să-şi piardă mandatul. Aceştia vor putea opta pentru un partid pana la jumatatea lunii octombrie, cu doua saptamani inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.
Alesii locali care nu fac nici o declaraţie, dar au fost aleşi pe listele unei alianţe care nu mai există, devin automat independenţi. Opoziţia consideră iniţiativa Guvernului drept o încurajare a migraţiei politice şi un atac la normele democratice.
Anterior, ambasada SUA la Bucuresti dar si opinia publica si-au exprimat ingrijorarea fata de ordonanta de urgenta si momentul ales pentru adoptarea legii. O masura propusa este de a organiza o dezbatere la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate.
Asadar, astazi reluam subiectul pe strazile Piatra-Neamtului, deoarece considerăm că încă sunt multe voci de auzit, cărora nu li s-a cerut părerea.

https://www.youtube.com/watch?v=61feSN4OOgA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.