Directia Poliţia Locală Târgu Mureş beneficiază de aportul a 30 de voluntari români, maghiari, rromi, femei, bărbaţi – oameni din toate categoriile sociale. Jurişti, medici, ingineri, muncitori, oameni simpli, care doresc să contribuie la bunul mers al comunităţii.
Această colaborare s-a făcut cu respectarea tuturor normelor în materie, în baza unui regulament al voluntariatului şi al unui contract pe care voluntar îl încheie cu Direcţia Poliţia locală şi, implicit, cu municipalitatea.
Şeful Poliţiei Locale din Târgu Mureş a precizat că voluntarii nu beneficiază de nici o remuneraţie, dar că au gratuitate pe mijloacele de transport în comun, printr-o hotărâre a consilului local. De asemenea, aceştia au acces gratuit în bazele de agrement ale Primăriei Târgu Mureş, cum ar fi Complexul Sportiv şi Grădina Zoologică.
Principalele atribuţii ale voluntarilor sunt cele de însoţire a poliţiştilor locali în patrule mixte, la diferite evenimente publice. În mod deosebit, prezenţa acestora se cere pe perioada verii la Complexul de Sport şi Agrement Mureşul, la Grădina Zoologică şi la împărţirea materialelor cu caracter informativ, cu privire la ordinea şi disciplina pe raza municipiului Târgu Mureş.
Orice cetăţean care are 18 ani, are cazierul judiciar nepătat, are vizita medicală făcută şi care face o cerere prin care îşi exprimă disponibilitatea de a fi voluntar semnează un contract şi devine membru al reţelei de voluntari din cadrul Poliţiei Locale.

https://www.youtube.com/watch?v=tCPQYbE5A54

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.