Vânarea persoanelor care indraznesc sa respire o gura de aer fara masca, capata proportii vecine cu delirul. In judetul Neamt, pare ca politistii de la ordine publica nu mai au altceva de facut, decat sa ardă la buzunar cetateni prinsi cu masca sub nas, iar sefii cu stele si doctorate din IPJ Neamt, par sa nu mai aiba alte preocupari si îndatoriri, decât sa coordoneze campania de ”amenzi la hectar”, in timp ce sindicatele se plang de deficitul de personal din Politie.

Cifrele din ultima saptamana, din comunicatele pompieristice si zilnice ale Politiei Neamt, arata dimensiunea operatiunii de hăituire a populației, ajunsa la nivel de nebunie.

Asadar, in ultima saptamana, politistii din Neamt au verificat 424 de societati comerciale (in judetul Neamt sunt 3 magazine Kaufland care functioneaza fără autorizatie, dar niciun politist nu a fost trimis sa puna lacatul pe uși) si 594 de mijloace de transport. În total, tot in ultima saptamana, au fost verificati la mască nu mai putin de 10.651 de cetateni. Dintre acestia, 613 au fost sanctionati contraventional. Valoarea totala a amenzilor, se ridica la 85.000 de lei, adica aproape un miliard de lei vechi.

Doar ieri, 1 martie, ”În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 53 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 60 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 1.159 de persoane. Echipele de control au depistat 100 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Alte 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 17.000 de lei”, se arata intr-un comunicat al IPJ Neamt.

Cifrele sunt publice si pot fi consultate pe site-ul IPJ Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.