Fostul șef al Poliției Neamț a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, cerând anularea demiterii sale. El spune că nu a fost informat despre motivele demiterii sale și a fost schimbat din funcție când era în concediu medical, scrie dcnews.ro

În dosar, pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, mai sunt chemați în judecată și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, Inspectoratul General al Poliției Române, prin chestor principal de poliție Liviu Vasilescu și Inspectoratul Județean de Poliție al Județului Neamț, prin comisarul șef Neculai Catănă, împuternicit la conducerea instituției.

Șeful demis al Poliției Neamț, Costel Paul Tablan, a declarat, joi, pentru Mediafax, că în solicitarea depusă la instanță face referire la ordinul prin care a fost demis.

Este vorba despre ordinul ministrului de Interne prin care am fost eliberat din funcție. Motivele pentru care am fost demis eu nu le cunosc, nu mi-au fost prezentate. Cert este că acțiunea are două capete, prima dată suspendarea ordinului ministrului de eliberare din funcție și mai apoi anularea acestui ordin, pe care eu îl consider nelegal pentru că eu am fost demis în timp ce eram în concediu medical, pentru o perioadă retroactivă de două săptămâni în care eu mi-am desfășurat activitatea la nivelul Inspectoratului zi de zi. Mai sunt o serie de alte considerente pentru care am cerut suspendarea și apoi anularea ordinului„, a spus fostul șef al IPJ Neamț.

Paul Tablan a fost demis din funcție la sfârșitul lunii noiembrie, dupa ce ORNISS a refuzat sa-i acorde certificat prin care fostului sef al IPJ Neamt îi era permis accesul la informatii secret de stat.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamț la începutul acestei săptămâni și urmează să fie stabilit primul termen, citează Mediafax.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. tupeu !
  n-a invatat nimic din cazul soric . tot prostia si nesimtirea l-au terminat .
  nu musca mana celor care , ani buni , te-au acoperit , musamalizand infractiunile pe care le-ai comis asemeni unui interlop .
  tu si toata gasca din subordine , cot la cot cu procurorii si judecatorii . asa ati transformat judetul in fieful interlopilor de doi bani , raiul traficului de droguri si al prostitutiei , al proxenetilor si valutistilor .
  ai tupeu , ca orice interlop incult , care nu intelege cand sare calul .
  ai de raspuns ( penal ) pentru multe fapte .

 2. Cosmine…primii vinovati stii cine sunt? Doi si cinșpe ca fac bara bara si acopera gainariile…astia ar trebui primii saltati de dna si diicot…de ce? Ca ei sunt primii chemati…contrainformatiile…sa apere dreptatea si adevarul pe care mujicii din subordine le terfelesc cu acceptul.lor…tacit sau expré.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.