La data de 14 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au efectuat o percheziție domiciliară pe raza localității Tămășeni, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.

În urma descinderilor efectuate la locuința unui bărbat de 49 de ani, polițiștii au descoperit 8.820 de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, peste 1400 de sticle cu băuturi alcoolice, 90 de pachete de cafea și peste 70 de cutii de articole pirotehice din categoria 1 și P1, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă.

Pe parcursul efectuării percheziției, la sediul unei societăți comerciale administrate de bărbatul din Tămășeni, polițiștii au descoperit mai multe produse alimentare expuse spre vânzare, având termenul de valabilitate expirat din anul 2018.

Astfel, au fost informați specialiștii Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Alimentelor Neamţ, care au ridicat, în vederea confiscării si distrugerii, produsele alimentare.

Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, întreaga cantitate de marfă, în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei, conform Legii 12/1990, iar polițiștii au dispus extinderea cercetărilor cu privire la comiterea infracțiunilor prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal și Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

(sursa: IPJ Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.