Un depozit de furaje cu tot cu 7 tone de fan a ars in noaptea de sambata spre duminica in comuna Vanatori Neamt. Pompierii au stabilit ca focul a fost pus intentionat. ”Duminică, 02.09.2018, la ora 01:50, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească (depozit de furaje), în satul Vânători Neamț, comuna Vânători Neamț. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ, fiind solicitat în sprijin și Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vânători Neamț.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars: depozitul de furaje construit din lemn acoperiș din tablă pe o suprafață de aproximativ 30 mp. și aproximativ 7 tone de fân și s-a realizat protejarea construcțiilor învecinate.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, se arata intr-un comunicat al ISU Neamt.

Si la Roman s-a produs un icendiu care ar fi putut avea urmari grave, dupa ce o tigara aruncata la intamplare a aprins deseuri aflate la subsolul Școlii de Arte ,,Sergiu Celibadache”, se arata in acelasi comunicat al ISU Neamt: ”Duminică, 02.09.2018, la ora 10:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la subsolul unui corp de clădire ce aparține Școlii de Arte ,,Sergiu Celibadache” din municipiul Roman. Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul  Detașamentului de Pompieri Roman care au constatat că incendiul se manifesta la niște deșeuri aflate pe scările de acces către subsolul unui corp de clădire din incinta Școalii de Arte Sergiu Celibadache.

Ca urmare a producerii incendiului au ars cca 50 kg deșeuri din hârtie și mase plastice. Nu s-au înregistrat pagube la clădire.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.