In sfarsit avem cu cine. Deputatul de Neamt, Iulian Bulai (USR) se pare ca a gasit scopul mandatului sau de parlamentar. El si-a dat seama ca legea 61/1991 trebuie modificata in asa fel incat tinerii din Roman (si din toata tara daca legea va fi modificata) sa poata petrece cu muzica, zgomote si eventual urlete si dupa ora 22. In forma actuala, legea impiedica organizarea de manifestari zgomotoase in apropierea locuintelor, dupa aceasta ora. Deputatul organizeaza maine chiar si o dezbatere publica la Primaria Roman unde ii asteapta pe romascanii interesati de modificarea legii. Cu alte cuvinte, Bulai ne va obliga prin lege sa suportam sub geamuri discoteci, concerte, manele si alte manifestari pana dincolo de miezul noptii, pentru ca in logica lui, au aparut termopanele care nu existau in `91 cand a fost facuta legea. Asta ne face sa ne aducem aminte de celebrul refren al lui Florin Chilian: ”Fa-te deputat Sandele!/ Termopane, termopane”

Nu l-am vazut pe deputatul Bulai la fel de activ cand administratiile publice de la Roman si din alte locuri din judet incalca legea in mod grosolan, nici cand cetatenii sunt supusi la abuzuri. Bulai nu a scos niciodata un cuvintel nici despre drama prin care trece medicul nemtean Camelia Smicala ai carei copii sunt tinuti captivi si acum de statul finlandez. In schimb, vrea distractie cat e noaptea de lunga.

Dar mai multe despre ideea ”geniala” a deputatului, in comunicatul de presa remis redactiei si intitulat „Dinamizarea vieții de seară in orasul Roman”:

”Ideea organizării acestei dezbateri publice a venit după ce jurnaliști locali și membri ai societății civile au reclamat numărul mic de locuri în care tinerii să poată petrece și după ora 22.00. Programul impus de legea 61/1991 și amenzile pentru încălcarea lui sunt motive suficiente pentru ca antreprenorii să evite să investească în astfel de afaceri. De aceea, scopul principal al dezbaterii este acela de a găsi soluții care să ducă la modificarea actului normativ menționat referitor la programul în care se pot desfășura activități zgomotoase în apropierea imobilelor cu destinație de locuințe.

„Primesc des întrebări referitoare la lipsa unor locuri în care romașcanii să se distreze și, pentru care, merg și cheltuie bani în Iași sau Bacău. Vorbim despre romașcanii activi, care aleg să părăsească orașul și din acest motiv. Legea care stabilește programul în care se pot desfășura activități zgomotoase este depășită la unele articole și cred că ar trebui adusă la nevoile zilelor noastre. În cazul programului de noapte în care nu se pot produce zgomote, de la 22.00 la 08.00, nu se face diferențiere între persoanele fizice și cele juridice, aspect pe care îl consider eronat. În acest moment, inclusiv bătutul covoarelor în timpul zilei, între orele 13.00 și 14.00, ar putea fi subiect de reclamație, dacă citim ad litteram legea. Acum cam toate blocurile au termopane, nu mai există condițiile din 1991. Teoretic, nici copiii, în acest interval, nu se pot juca în parcurile sau în spațiile din apropierea locuințelor. De aceea intenționez să depun amendamente la această lege când va începe sesiunea parlamentară, dar pentru acest lucru am nevoie să dezbat aceste idei cu romașcanii și cu toți ceilalți cetățeni interesați”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.”

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.