Deputat PNL Mara Calista: Pensii mai mari pentru mai mulți angajați de la ArcelorMittal Tubular Products Roman

Comunicat de presă: Proiectul de Lege pentru completarea art.30 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice susținut de deputatul PNL Neamț Mara Calista a fost adoptat miercuri, 16 noiembrie, cu 244 de voturi pentru. Camera Deputaților este for decizional.

Bani în plus la pensie pentru mai mulți angajați ai companiei ArcelorMittal Tubular Products Roman, din județul Neamț! Astăzi a fost adoptată  Legea pentru completarea art.30 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, al cărei co – semnatară sunt alături de alți colegi parlamentari.  

Am adus completările necesare ca persoanele care desfăşoară activităţi în turnătoriile de oţel, fontă, aliaje neferoase, precizie şi cuzineţi, precum şi forje să fie încadrați în categoria de locuri de muncă în condiții speciale, sectorul de mașini.  

Am depus un amendament, care a fost adoptat, pentru a le face dreptate mai multor angajați de la compania  ArcelorMittal Tubular Products Roman, care nu erau încadrați în categoria corectă. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de bani în plus, la pensie, datorită acestui amendament.

Totodată, se preconizează şi asimilarea ca stagiu de cotizare în condiţii speciale de muncă, a perioadei anterioare datei de 1 aprilie 2021, în care salariaţii au desfăşurat activităţi în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I de muncă.

Legea prevede recalcularea pensiilor, la cerere, pentru persoanele cu drepturi de pensie deja stabilite, care dovedesc stagii de cotizare realizate în activităţile desfăşurate în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate anterior datei de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă şi asimilate condiţiilor speciale de muncă.a declarat Mara Calista.

Mai multe detalii AICIDeputat PNL Mara Calista

I.C.

1 COMENTARIU

  1. Actuala coaliție de parlamentari eșuați în frunte cu Președintele eșuat Klaus Iohannis ,ar trebui să își de-a demisia. Ei sunt niste jegoși eșuați care sunt sclavi Europei. Romania are oemi capabili să conducă aceasta Țară . Parlamentari României în frunte cu șeful statului ne-au sărăcit și au distrus econia României. Așa că Doamna Calistrat nu mai arătați că faceți și dregeți că sunteți niște mincinosi cu toți. La alegerile Parlamentare din 2024 o să facă majoritate AUR și USR și voi o să dispăreți din viața politică pe mana voastră. Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.