Ministrul PNL al Digitalizării, Sebastian Burduja, originar din Piatra Neamț, este tinta unei plangeri penale pe care ar fi facut-o impotriva sa, Clotilde Armand, primarita de la Sectorul 1 al capitalei.

In acest context, deputatul PSD Radu Cristescu, cunoscut pentru pozitiile si devaluirile sale fără perdea, îl numeste pe Burduja urmaș de securist, cu referire la tatal acestuia, fost primar de Piatra Neamt si director in Bancorex, la momentul la care banca a fost devalizata, insa vinovatii nu au fost prinsi nici pana astazi. „Se ceartă tusea cu junghiul! Bebelușa albă Clotilde cu bebelușul securist al lui Burduja!

Pentru Clotilde, miza e simplă! De la furtul sacilor cu voturi, urmează furtul sacilor cu bani din sectorul 1!

Arma: plângeri penale, atât de caracteristice escrocilor! Ce penibili!

Adică, hoața strigă hoții! Păi cum, altfel? Își apără grămezile alea de bani, pe care a pus ochii să le ciordească!

De cealaltă parte, micuțul Tianu Burduja, împins de la spate de tăticu și gașca lui de rezerviști, deveniți afaceriști cu banii lui Ceaușescu, vrea cu banii de la Digitalizare și din devalizarea Poștei Române să devină primar la 1, că dă bine! Și mai apoi vrea la Primăria Generală, că deh! cică acolo e trambulina pentru președinția României, pentru cei de dreapta !

Cică așa i-a spus bunicul înainte să moară????

Când îl văd pe Burduja, ăsta mic, cum vorbește scrâșnind din dinți, parcă îmi aduc aminte de securistul galben Stolojan (parcă și seamănă, mai știi ce au făcut securiștii între ei?)!

Văd că nu mai scăpăm de securiști și progeniturile lor!!!

DNA veghează!”, scrie Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Conform propriilor declaratii, Burduja a plecat din Piatra Neamt cand era in clasa a VIII-a. A urmat cursuri universitare in SUA, a lucrat apoi la Banca Mondiala (organism cunoscut ca instrument al Noii Ordini Mondiale), de unde a revenit in anul 2016 in Romania, cu scopul declarat de a lupta pentru binele romanilor. A infiintat un partid denumit PACT, care nu a trecut niciodata de mai mult de 2-3 membri, apoi, tot in 2016, a candidat ca independent pentru Camera Deputatilor, in tandem cu Andrei Carabelea, candidat independent la Senat. Nu a reusit niciunul sa intre in Parlament, iar la vremea respectiva s-a speculat ca Burduja ar fi fost de fapt un ”iepuraș” PSD.

Dupa doar 2 ani, Burduja a intrat in PNL cu tot cu PACT, partidulețul lui de buzunar (altii spun ca nu era al lui, ci fusese creat de cineva la lumina stelelor), ascensiunea sa printre liberali, fiind din acest moment, una fulger. A primit o functie de vicepresedinte la nivel national, apoi functia de presedinte la Sectorul 1- Bucuresti. Dupa preluarea guvernarii de catre PNL-USR, a fost numit secretar de stat la Ministerul Finantelor, iar in 2022 a fost pus ministru la Digitalizare. In presa centrala, s-a vehiculat ca ascensiunea lui Burduja l-a costat destul de mult pe tatal acestuia, fiind nevoit sa ofere chiar si o casă pe Coasta de Azur, pentru stralucita cariera politica a fiului său.

În cercurile politice se vorbeste ca familia Burduja nu ar fi straina nici de Proiectul cu obligatiuni (împrumut de la populatie), recent adoptat de administratia locala din Piatra Neamt, pentru care trebuie angajata ca administrator al operatiunii, o firma specializata in finante, servicii pentru care se vor plati cateva sute de mii de euro.

Vezi si

Silviu Mănăstire șterge pe jos cu Burduja (PNL): „Un mucos fără carieră, fără experiență… vrea să dea vila lui babacu de pe Coasta de Azur pe șefia organizației PNL sector 4”

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.