Un deputat PSD de Neamt face o gafa de neconceput pentru un parlamentar care ar trebui sa cunoasca realitatile din România ca pe propriile lui buzunare. Ciprian Șerban, aflat la al doilea mandat de deputat, îl someaza pe premierul Cîțu sa scoata vaccinuri… de unde nu-s si sa vaccineze 3 sferturi din populatie pana in luna septembrie. ”Somez guvernul Cîţu (sic!), ca începând chiar de mâine, să asigure și să facă peste 100.000 de vaccinuri zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru ca în cele 253 de zile rămase până la sfârşitul lui septembrie, cele două doze necesare imunizării să ajungă la 70% din populația României, pragul de la care se consideră realizată imunizarea în masăa scris Serban pe facebook, probabil ca sa-si faca norma de postari ceruta de partid, sau sa mai puncteze un atac politic.

Reactia lui este complet deplasata, pentru ca Romania nu produce vaccinuri anti Covid si nici nu are un stoc de milioane de doze din care poate lua cineva oricand, oricat. Vaccinurile sunt distribuite in toate tarile cu portia, in functie de cate se pot produce. Prin urmare, Florin Cîțu sau Guvernul Cîțu, cel putin pe moment, nu poate decat sa accepte cantitatile pe care producatorul le imparte pentru fiecare tara din UE, deci este evident ca actuala campanie  de vaccinare va fi de durata.

In orice caz, este de remarcat ca PSD-istii nu au fost deloc vocali cand guvernele lor au promis ca fac 8 spitale regionale si nu au facut nici macar unul, sau cand in Spitalul Judetean Neamt au murit arsi de vii 10 oameni. Erau tot chestii de sanatate publica.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.