”POLITICA MEA” își intituleaza deputata PSD de Neamt Oana Bulai, o postare pe contul ei de facebook, incercand sa explice pe scurt ce a determinat-o sa intre in politica si cum se văd lucrurile după ce a ajuns în Parlament, locul unde se hotaraste destinul întregii țări. Totodata, Oana Bulai face si anumite destainuiri, vorbind despre sistemul politic si perceptia pe care o au oamenii despre decidentii politici. ”Am avut întotdeauna avântul acela caracteristic omului care vrea să descopere și apoi încearcă să salveze lumea. Poate era doar din dorința de a diseca ideea de libertate, sau poate doar din dorința de a mă pune constant la încercare. Nici nu mai contează!
Ideea este că, nu am încetat niciodată să cred că POT face lucruri. Când am realizat ca vorba aia care spune că „Nu există NU POT, ci doar NU VREAU!” îmi caracterizează întreaga ființă, am realizat și că locul meu este printre acei oameni care pot lua decizii, care pot schimba cu adevărat ceva.
Iar de la o astfel de epifanie, la politică, nu a fost decât un singur pas. Cred cu tărie că prin politică ne putem aduce aportul mult mai elaborat decât am putea-o face pe cont propriu. Important este să simțim că facem parte dintr-un colectiv unit, care încurajează inițiativele și care sprijină curajul de a face lucrurile altfel.
Există numeroase voci care caută să discrediteze sistemul politic românesc fără a încerca măcar să înțeleagă că nu sistemul în sine este problema, ci oamenii care fac parte din el. Dar aceștia pot și trebuie să fie schimbați atunci când se observă lipsa de contribuție la bunăstarea țării. Ineficiența trebuie amendată din interior. Pentru că altfel, riscăm să tragem toți în direcții diferite, și să nu ajungem nicăieri, să rămânem fără rezultate.
De aceea sunt aici și aleg să mă implic! Pentru că politica mea este una a decenței, a discursului liber, a proiectelor în care credem cu adevărat, a implementărilor făcute de profesioniști, a celor care nu mai au răbdare să primească totul de-a gata.
Avântul copilului care își dorea să schimbe lumea nu a dispărut, a evoluat odată cu mine. De aceea, îndrăznesc să pășesc mereu cu privirea spre înainte și cu gândul că voi continua să îmi aduc contribuția”, spune Oana Bulai.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.