Comunicat de presa, Mara Calista, deputat PNL de Neamt: Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom avea resursele necesare pentru a face investiții și în județul Neamț

Prim-ministru PNL Florin Cîțu a prezentat astăzi în Parlament Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care România va primi fonduri europene care vor fi direcționate către investiții, de care va beneficia inclusiv județul Neamț.

Prin PNRR vom avea finanțare, din cele 8,5 miliarde de euro, pentru Autostrada Unirii, respectiv sectoarele din capetele A8, la Târgu Mureș și la Târgu Neamț.

Tot prin PNRR se vor aloca 3,7 miliarde pentru Educație, respectiv pentru 10.000 de laboratoare, pentru achiziționarea a 2.000 microbuze verzi, pentru dotarea cu mobilier a peste 80.000 de săli și construirea a 50 de noi unități de învățământ.

Iar la capitolul Sănătate vom avea 2,5 miliarde de euro pentru a le investi în construcția de spitale noi, pentru dotarea a 200 de centre comunitare, a 3.000 de cabinet ale medicilor de familie și a 100 de cabinet de planificare familială. Și mediul de afaceri va beneficia de suma de 2,2 miliarde de euro.

Sunt încrezătoare că în următorii ani România și, implicit județul Neamț, va avea parte de oportunități extraordinare de dezvoltare.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.