Deputatul USR de Neamt Iulian Bulai, este singurul parlamentar nemtean care reactioneaza la risipirea banilor publici pe un Festival de film de dragoste desfasurat in weekend la Targu Neamt, in Cetatea Neamtului, pentru care primaria a platit 60.000 de euro, bani dirijati de la CJ Neamt. Bulai aminteste ca in spatele festivalului este Lavinia Sandru (platita cu bani grei pentru prestatii jurnalistice pro PSD) si remarca faptul ca finantarea controversatului eveniment a cazut in acest an pe capul nemtenilor. ”Zilele acestea, la Cetatea Neamțului din Târgu Neamț, are loc un Festival al Filmului de dragoste. Apreciez inițiativele culturale, mai ales când acestea au loc în județul Neamț, dar îmi doresc și ca ele să fie organizate cu niște cheltuieli de bun simț.
Presa a scris cum Consiliul Local Târgu Neamț a aprobat într-o ședință de îndată, în urmă cu 4 zile, alocarea a 300.000 lei pentru acest festival, în care rulează câteva filme vechi și un film nou în care joacă Lavinia Șandru. Criticii de film pot aprecia mai bine dacă filmele alese merită banii.
Însă, pentru context, Lavinia Șandru este fosta soție a lui Darius Vâlcov și, pe această filieră, a fost beneficiară a multor contracte controversate plătite din bani publici. Putem vorbi despre cele 12 interviuri plătite de TVR cu 24.000 de euro sau de cele 2,3 milioane lei primite de ONG-uri și firme legate de Lavinia Șandru în ultimul mandat al primarului sectorului 5 Daniel Florea, potrivit Libertatea.
Și o a doua problemă: parteneriatul cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Da, acea organizație controversată cu „pensiile speciale” pentru ziariști.
Revenind, festivalul filmului de dragoste, aflat la a patra ediție, era organizat până acum în capitală și era finanțat de primari PSD. Acum, a căzut păcatul pe nemțeni să suporte finanțarea lui. Într-o declarație publica, primarul de la Târgu Neamț afirma ca va susține financiar acest festival dacă va primi bani de altundeva. Ei bine, Consiliul Județean condus de Ionel Arsene a alocat recent suma de 1.2 milioane lei pentru Primăria Târgu Neamț, din cota de 6% aflată la dispoziția sa. Dacă ne uităm puțin în urmă, vedem că atât Ionel Arsene, cât și Darius Vâlcov, făceau parte din grupul restrâns de apropiați ai lui Liviu Dragnea.
Acolo unde este majoritar, PSD continuă să toace bani publici pentru persoane si organizații apropiate. Acum a venit rândul nemțenilor să deconteze”, spune Iulian Bulai.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.