Deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, se arata extrem de indignat pentru ca subiectul doctoratului premierului Ciucă (lucrare care ar fi fost plagiata), nu a fost preluat de nicio mare televiziune centrala, desi in opinia lui, asta este cea mai importanta stire de astazi. Explicatia lui Bulai, ar fi milioanele de euro cu care Guvernul ar plati tacerea presei centrale. ”Cea mai importantă știre de astăzi nu este doar plagiatul lui Ciucă. Ci și faptul că până la jurnalul de la ora 13.00 nicio mare televiziune nu a transmis această știre.
Aici vedem efectele șpăgii pe care PNL- PSD o plătesc către marile trusturi de presă. Milioane de euro prin care cumpără tăcerea presei. Astăzi am văzut efectele taxei de protecție plătită presei de către PSD-PNL.
Și aceasta este o față a corupției din România!”, scrie Bulai pe Facebook.
Teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar conţine plagiat în cel puţin 42 din cele 147 de pagini, iar o parte din textul plagiat ar proveni din alte două teze de doctorat, una dintre ele coordonată de îndrumătorul premierului, anunţă PressOne.

Nicolae Ciucă a devenit doctor în Ştiinţe militare în anul 2003, cu lucrarea “Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale”, susţinută la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.   Lucrarea are 309 pagini, dintre care 162 cu anexe.

PressOne menţionează că unele porţiuni plagiate ar proveni din surse tipărite care nu pot fi detectate cu un soft anti-plagiat. Sursa citată menţionează că în urma analizei au fost depistate patru tehnici clasice de mascare a plagiatului, în afara de copierea efectivă în unele locuri, respectiv reformularea începutului de paragraf, eliminarea unor cuvinte neesenţiale, aşezarea ideilor cu liniuţă de la capăt şi topica inversată

Premierul Nicolae Ciucă respinge acuzațiile de plagiat. Într-un comunicat de presă remis marți, premierul arată că „acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată”.

El susține că teza de doctorat „înglobează, pe lângă cercetarea științifică și studiul teoretic, experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuția originala proprie unei teze de doctorat corect elaborată”.

Nicolae Ciucă precizează, de asemenea, că a cerut Comisiei de Etică a UNAp să-i verifice lucrarea susținută în 2003.

Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.