Deputatul USR Iulian Bulai, este extrem de pesimist în legătură cu noul spital județean Neamț, promis de Arsene-PSD încă din 2017. Bulai crede că din cauza întârzierilor la întocmirea documentației necesare, dar și pentru că nu a fost semnat nici măcar contractul de finanțare, nu mai există niciun fel de speranță că se va construi spitalul în termenul prevăzut. ”Pot să spun că se va pierde fie parțial fie în totalitate, finanțarea. Noi nu vom prinde… în ritmul actual în care se merge cu pregătirea tuturor studiilor, nu mai avem timp să-l terminăm, să pregătim toată documentația pentru a face investiția până în 2026.

Suntem în 2023, pe final acuș… deci, în doi ani nu mai e timp să faci investiția și să faci și recepția. Și nu poți să soliciți amânări mai mari de câteva luni, probabil (…) la spitalul județean (n.red. proiectul spitalului nou), situația este cruntă (…) Este așa de întârziat proiectul, spre deosebire de alte mari proiecte finanțate prin PNRR, încât nu mai există niciun fel de speranță acolo”, a declarat Iulian Bulai în emisiunea Cafeaua de dimineață- Mesagerul de Neamț.

Spitalul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2026, însă la acest moment, nu s-a semnat nici măcar contractul de finanțare, deși Ion Asaftei, înlocuitorul lui Arsene la CJ Neamț, a declarat în repetate rânduri că este pe cale să facă acest pas. După semnarea contractului (dacă va fi semnat vreodată) urmează o sumedenie de alte documentații, inclusiv studiul de fezabilitate care poate dura și un an de zile, abia apoi se poate trece la construcția propriu zisă, care este de mare complexitate, deci, și de mare durată.

CJ Neamț a ratat în ultima perioadă mai multe proiecte cu fonduri europene, în valoare de sute de milioane de euro. Mai nou, se pare că este în pericol și proiectul cu autobuzele electrice, adică nu vor mai ajunge în Neamț următoarele două loturi de 38 de autobuze, urmând ca pe mâna CJ Neamț, să piardă foarte mulți bani, și primăria Piatra Neamț.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. S a trezit din somn USR fără penali în funcție și ei în frunte cu Clotild sunt super penali. Toți sunteți o apa și un pământ, mincinoși, corupți și incompetenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.