Deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, spune că românii nu trebuie să se răzbune pe Austria, adică nu trebuie să boicoteze interesele economice ale țării care blochează intrarea României în Schenghen, ci din contra, să arate că sunt buni europeni și că repsectă valorile europene. În viziunea lui Bulai, schimburile comerciale cu Austria trebuie să crească și fiecare român să se transforme intr-un ambasador al României pe pământ austriac, atunci când se duce acolo ca turist. ”Indiferent de decizia Austriei de astăzi soluția nu este răzbunarea, boicotul și blocarea relațiilor. Soluția este să arătăm că noi suntem europeni adevărați, fideli valorilor europene.
Soluția este reprezentată de mai mult dialog, mai multă muncă de convingere, mai multe schimburi comerciale, mai multe programe comune de cercetare academică, mai mulți români care ajung în Austria și devin buni ambasadori ai României: fie la schi, în tranzit, în micile comunități unde ajung, în relațiile de afaceri dintre România și Austria. Trebuie să fim prezenți acolo pentru a convinge fiecare cetățean și politician austriac – merităm să fim în spațiul Schengen.
România și Bulgaria merită să între în spațiul Schengen. Cinismul cancelarului Austriei va fi demontat de milioanele de buni ambasadori din aceste două țări care vor demonstra că noi am avut dreptate”, transmite deputatul Bulai.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.